Weko Equity, som ejes af lensgreve Bendt Wedell og Christian Dybdal Christensen, køber firmaet Powtec A/S, der sælger og servicerer nye og brugte vandings- og kartoffelhåndteringsmaskiner.

Grundet generationsskifte i PowTec, har ejeren Jens-Aage Jensen solgt virksomheden til WEKO Equity, som også ejer den danske Horsch-importør, Stroco-Agro.

Tom Myrdal, adminsterende direktør i Stroco-Agro, hvor WEKO er hovedaktionær, indtræder som administrerende direktør i Powtec, mens Jens-Aage Jensen forsætter som daglig leder og salgsdirektør i selskabet.

Powtec forsætter som selvstændig virksomhed drevet fra lokalerne i Bording Kirkeby.

- WEKO Equity har en strategi om at udvide produktpaletten indenfor innovative kvalitetsprodukter. Her passer kartoffelmaskinerne fra AVR godt ind i strategien, hvorfor salgsdelen blandt andet bliver styrket nu. Stroco-Agro og Powtec er et godt match, fordi vi kan udnytte en række synergier med eksempelis fælles administration, de samme IT-systemer samt et udvidet og erfarent specialist- og montørkorps, fortæller Tom Myrdal.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Kendt som formand

Fra mange år som formand for brancheorganisationen Dansk Maskinhandlerforening har Jens-Aage Jensen engageret fulgt med i udviklingen indenfor landbrugsmaskiner. Salget af Powtec ændrer ikke på engagementet og formandsposten i Dansk Maskinhandlerforening.

I eget regi, i Powtec, har det været vigtigt for ham at nå frem til et tilfredsstillende generationsskifte, når tid var, og det er så nu:

- Køberne har lidenskab for landbrug, ligesom jeg selv har. Kemien har været der fra begyndelsen. Det har været vigtigt for mig at give stafetten videre, samtidig med at jeg selv er med fortsat, og det er medarbejderne også. Jeg forventer, at kunderne fortsat betjenes på samme professionelle måde, fordi vi har det samme grund-DNA. Vi har fælles værdier som kvalitet, sikkerhed og loyalitet. Desuden er vores kunder i centrum, siger Jens-Aage Jensen.