Franske Agrisem tilbyder en disc-harve med to forskellige disc-størrelser, og den danske importør fremhæver blandt andet mange planterester som velegnet til harven.

Disc-O-Mulch discharven fra Agrisem er specielt velegnet til store afgrøderester. Den er opbygget med en robust ramme og to rækker dsic med forskellige diametre. 

Den danske importør FMR Maskiner, fortæller, at de forskellige diametre giver blandt andet den fordel, at den forreste række kan neddele store mængder plantemateriale, mens den bagerste række tallerkner efterlader en jævn, gennemarbejdet overflade.

En anden version med tilnavnet TSM (Top Soil Management) arbejder med en knivtromle forrest efterfulgt af to rækker tallerkner og en pakkevalse. Den er særdeles effektiv i efterafgrøder.

Guld-modellen

Ifølge FMR Maskiner er Disc-O-Mulch Gold måske den mest spændende model set med danske øjne, for den vil kunne løse alle normalt forekommende opgaver i Danmark og er ekstremt velegnet i efterafgrøder og majsstub.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Hvis Agrisems konstruktører har sparet på noget, er det i hvert fald ikke stål. En 4,5 meter bugseret Gold-model vejer 7,75 ton. Man får altså en robust maskine, der helt sikkert ikke får problemer med at gennemskære planterester og komprimeret jord - vægten skal nok holde harven nede, fortæller FMR Maskiner, hvor det er Anders Højte der står i spidsen som produktspecialt på området.

Harves to rækker disc sidder med godt en meters afstand, og der er 63 centimeter frigang under rammen, og dermed fortæller FMR Maskiner, at den kan køre i og nedmulde betydelige mængder plantemateriale. Hver eneste tallerken er monteret i en meget 35 millimeter "grisehalefjeder", der muliggør 3D-bevægelse og samtidigt presser tallerkenen nedad.

Hver tallerken har et et 80 milimeter forsejlet leje, og der kan også vælges lejer på 100 millimeter.

Agrisem Disc-O-Mulch Gold arbejder med 610 millimeter disc i forreste række og 560 millimeter disc i anden række. Forskellen i diametrene betyder, at de forreste tallerkner skærer lidt dybere end de bagerste. Til gengæld kører de bagerste hurtigere rundt, hvilket fremmer både opblandingen og udjævningen af jorden. Slutteligt følger en pakkevalse. Her kan der vælges mellem otte forskellige typer og diametre. Hvis man ønsker at udså efterafgrøder i forbindelse med stubbearbejdningen, har Agrisem flere løsninger på den udfordring. Den mest effektive er at eftermontere en pneumatisk såmaskine med fronttank.