Følg Maskinbladet live fra marken i dag, hvor Claas undersøger, hvor meget korn der kan høstes på en normal dansk høstdag.

Maskinbladet sender i dag live fra Håstrupgaard, Frederica, hvor den danske Claas importør, LMB Danmark, forsøger at finde frem til, hvor meget korn man egentligt kan høste på en normal høstdag med topmodellen i den tyske producents mejetærsker-program: Claas Lexion 780 med 41 fod skærebord.

Maskinbladet er med i marken og sender live på de sociale medier. Hop ind og find os på Facebook, Snapchat og Instagram, hvor vi alle tre steder hedder "maskinbladet". I løbet af dagen rapporterer vi om udbytter, kapacitet og hvordan dagen ellers skrider frem.

Måske finder vi svar

Morten Jørgensen fra den danske Claas importør, LMB Danmark, fortæller, at baggrunden for høstdagen skal findes i de mange spørgsmål, som de danske Claas-forhandlere bliver mødt af i løbet af året.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det kunne være rigtigt spændende, hvis vi kunne finde et svar på, hvor meget vi egentligt kan høste under normale forhold på en god dansk høstdag, og det forsøger vi at gøre i dag, fortæller Morten Jørgensen, marketingschef hos LMB Danmark.

Der bliver ikke snydt

Driftleder for markbruget hos Håstrupgaard, var med under opstart af høsten.

- Jeg sikre mig, at stubhøjde er accepetabel samt spildet ikke er for stort, og det ser rigtigt fornuftigt ud, fortæller Martin Skjold Vingborg fra Håstrupgaard.

- Det er også meget vigtigt for os at understrege, at der ikke snydes med tallene på denne dag, og derfor er det vigtigt for os med kontrol og opsyn dagen igennem, fortæller Morten Jørgensen fra LMB Danmark.