Automatisk oplæsning:

Halvvejs med engrapgræs

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Hos Lundtoftegård på Møn er ved udgangen af uge 28 halvvejs med høsten af engrapgræs, og man forventer en afslutning af frøhøsten inden udgangen af uge 29.

De to røde Axial Flow hygger sig sikkert igennem engrapgræsset på det vestlige Møn på marker ud mod Stege Bugt. Der køres på Lundtoftegårdens jorde hos Peter Bagge, som sammen med Tobias Christensen driver 635 hektar planteavl på Møn, hvor frø-avlen udgør en betydelig del af markplanen med rajgræs, hvidløver, strandsvingel, spinat, olieræddike til frø samt engrapgræs.

Netop engrapgræsset er man godt og vel halvvejs i ved udgangen af uge 28, hvor fingerklipperen netop har afsluttet den sidste dag i engrapgræsset.

rich-media-1
Tobias Christensen ved dolly skårlæggeren og BCS-fingerklipperne. Foto: Morten Damsgaard.

- Når vi er færdig med engrapgræsset kører vi over i strandsvingel og dernæst rajgræs inden vi slutter af i hvidkløveren til weekenden, hvis alt går efter planen, fortæller Peter Bagge fra førersædet på tipvognen, som fragter frøget fra mejetærskerne og hjem på planlageret.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Og der er nok at kører med:

- Udbyttet er ganske tilfredsstillende over middel, selvom rumvægten ikke er så høj, som den plejer. Det skyldes helt sikkert fire dage solskinsvejr med 32 grader vi havde i forsommeren, hvor vinden var slået i øst, men oven på den langsomme vækst med rigelige vandmængden fra foråret, så er udbyttet i den gode ende, fortæller Peter Bagge.

rich-media-2
De to Case IH Axial Flow mejetærskere hos Peter Bagge igang med tærskningen af Engrapgræs. Foto: Morten Damsgaard.
rich-media-3
Peter Bagge og sønnen fangede ved høstdagens ophør ved solnedgang. Foto: Morten Damsgaard.