Mejetærskerspild er for mange en ukendt faktor - og der er både ekstra kapacitet at hente ved at kende sit spild, samt penge at spare ved at reducere spildet de steder det giver mening.

Vi kender det alle sammen: Den stressede høst er på sit højeste, man har netop spændt skærebordet på mejetærskeren, og gået igang i en ny kornafgrøde. Efter de første par hundred meter går man ud og kigger i halmen efter mejetærskeren, for at se om maskinen spilder.

Mange kører efter en tommelfingerregel om, at der skal være fem kerner under en håndflade, for at få et acceptabelt spild.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.