På Smækbjerg hos Frank Haunstrup mangler man den sidste tredjedel af høsten, som først lige er blevet moden.

Nær Vildbjerg i det midtjyske på bedriften Smækbjerg hos Frank Haunstrup er de resterende 140 hektar vårbyg på bedriften først klar til høst nu og man kæmper derfor en smule med høstvejret mellem bygerne.

- Vi håber at kan nå et godt nap her inden regnen sætter ind til aften, fortæller Frank Havndrup fra førersædet i bedriftens helt nye Case IH Axial Flow mejetærsker.

- Der er tale om en 300 hestekræfters maskine med et 25 fods sejlskærebord, og den er faktisk blevet købt som et alternativ til en brugt mejetærsker, fortæller den midtjyske svineproducent, som foruden de 200 hektar jord også har en slagtesvin-besætning med en produktion på 7.500 slagtesvin om året.

rich-media-1
Det er bestemt ikke hver dag, at man ser en 300 hestekræfter stærk rotormejetærsker med 25 fod sejlskærebord.

- Jeg havde egentligt tænkt mig, at det skulle være en brugt mejetærsker der skulle indkøbes, men kiggede også efter ny, og med priser på både brugt og nyt, så faldt valget faktisk på denne Axial Flow 5140 med et 25 fods sejlskærebord. Jeg synes, at fordelen ved en ny maskine er, at alt er nyt på den. Hvis man køber en brugt maskine, så ved man ikke helt hvad man får, også kunne jeg samtidigt få den nye Axial Flow udstyret med et 25 fods sejlskærebord, og det så jeg som en stor fordel, fortæller Frank Haunstrup.

Det er i øvrigt første gang der kommer en rotormejetærsker ind på bedriften i det midtjyske, og indtil videre har det ikke skuffet.

rich-media-2
Vårbyggen blev for alvor moden i tirsdag - og så har det ellers ikke været høstvejr siden. Indtil i går, hvor der kunne høstes indtil 19-tiden, hvor regnen begyndte med at sætte ind.