Det gik både udover New Holland og Claas mejetærskere, da terminaler i nat blev stjålet fra Lemvig-kanten.

Så er den gal igen. I går kunne vi på maskinbladet.dk fortælle om et omfattende tyveri hos Offersgaard Maskinstation i det vestjyske, hvor der blev stjålet terminaler fra både Claas-mejetærskere, New Holland-traktorer og gylle- samt rivecomputer.

Nu er den gal igen i det vestjyske.

rich-media-1
Claas Lexion 8700 uden terminaler. En sur oplevelse at møde på én af årets absolut traveleste høstdage. Foto: Bjarne Andersen.

I nat var det Helge Maagaard fra Fjaltring i Lemvig, som havde besøg af tyve, og de er denne gang sluppet af sted med udstyr fra sprøjte, traktorer og mejetærskere.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er jo ganske forfærdeligt, vi har været lammet hele dagen i dag, og er først på vej i marken her til aften med høstmaskinerne, fortæller Helge Maagaard, som forklarer at tyveriet er foregået mellem midnat og klokken halv syv i morges.

Både Claas og New Holland

Tyvene er løber med begge Claas-terminaler fra bedriftens Claas Lexion 8700 mejetærsker, og New Holland-terminalen fra bedriftens CX8.90 mejetærsker.

På traktor-siden har de stjålet en GPS terminal fra New Holland T8050 samt både terminal og GPS fra en New Holland T7.315 HD. Desuden er de løbet med computer og GPS-terminal til bedriftens Danfoil-sprøjte.

rich-media-2
Manglende terminal i New Holland T7.315.

Hold ekstra øje

Ifølge landboforeningen Sagro, så opfordre direktør i Byggeri og Teknik, Flemming Hedegaard til, at alle holder øje med med mistænkelige personer, biler og adfærd, der typisk sker i ly af mørket.

- Vi kan alle hjælpe til med at være opmærksomme, for ud over at det kan være dyrt, hvis man ikke er ordentligt forsikret, kan det også betyde, at de mister en høstdag, fortæller Flemming Hedegaard.