FMR Maskiner er godt i gang med deres demonstrations-skærebord, som både er fleksibelt og med luft under vingerne.

Hos den danske importør af blandt andet tyske Geringhoff-skæreborde, er man godt i gang med årets demo-tur med et 40 fods fleksibelt skærebord, som er på vej rundt til bedrifter på Sjæland, Lolland og Falster.

- Sidste år kunne vi leverer et 40 fods skærebord til en bedrift på Lolland, og i denne høst kører vi med en model magen til som demonstrationssæt, mens vi også har en 30 fods Geringhoff-bord ude og kører på Sjælland, fortæller Anders Højte, medindehaver af FMR Maskiner og produktchef på Geringhoff.

rich-media-1
Anders Hansen fra FMR-Maskiner og Jochen Scharmann fra Geringhoff under igangsætning af skærebordet hos Svenstrup og Giesegaard Landbrug.

Demonstrations-bordet er en TrueFlex Air-model, hvilket blandt andet betyder, at der sidder et PTO-trukket blæsesystem på skærebordet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Luften føres ved hjælp af røranlæg frem til kniven, og mellem kniven og sejlene blæser luften op og sørger for at holde materialet på sejlene. Det sørger dermed for minimalt spild særligt i spildsomme afgrøder som eksempelvis frøgræs og raps, påpeger Ander Højte, om det integrerede luftsystem.

TrueFlex-teknologien betyder, at skærebordet og vinden kan give sig i tre sektioner.

- Skærebordet kan flekse fem grader i forhold til hinanden, og vinden følger med skærebordet, hvilket betyder, at vinden altid følger kniven og sørger for at få afgrøden med ind i skærebordet, fortæller Anders Højte.

Maskinbladet så nærmere på skærebordet i Tyskland tilbage i 2018, og du kan HER se eller gense en film, som fortæller om teknologien på skærebordet

rich-media-2
Det 40 fods demo-skærebord er både udstyret med fleks-funktion samt luft ved kniven.