Nordtysk maskinstation har klonet en gravemaskine og en finsnitter, og fået et køretøj, som kan kører næsten overalt.

Det er bestemt ikke hver dag, at man ser en selvkørende finsnitter med en bælteundervogn fra en grave-maskine. Ikke desto mindre er det præcis hvad den nordtyske maskinstation Hans Petersen har gjort med sin ældre Claas Jaguar 880.

Opbygningen er ikke helt ny, og er faktisk otte år gammel. Til trods for det, så er maskinen topmoderne i år, hvor kørel i majsmarkerne virkelig har været en udfordring på grund af den megen nedbør i især det jyske.

Det har også betydet, at Hans har været et par steder i Danmark og hjælpe med bjergningen af majsen med den specialopbygget finsnitter.

rich-media-1
Gravemaskine-undervognen giver en utrolig stor trædeflade.

Også frakørselsvogn

Det hjælper dog ikke meget blot at have en finsnitter, som kan komme frem over alt - derfor har man til sæson 2019 ombygget en dumper med en kasse til frakørsel.

Det unikke ved opbygningen er, at ladet kan læsse af i fire meters højde, hvilket betyder, at dumperen kan komme med ud og fikse majsen i land i de bundløse områder, også derefter bringe majsen til omlæsning i en traktor med vogn, lastbil eller lignende, og dermed blive på marken hele tiden.

rich-media-2
Bæltekøretøjet med aflæsning i fire meters højde er sat sammen til denne sæson, og kan - ligesom finsnitteren - kører stort set overalt.
rich-media-3
Her ses maskinstationens to køretøjer til frakørsel i de bløde majs.