Efter kun ét år på den nye adresse ved Horsens er Yding Smedie & Maskiner vokset ud af sine rammer.

2019 bliver et hektisk år hos Yding Smedie & Maskiner. Indehaver Jeppe Rasmussen har besluttet at samle alle aktiviteter og medarbejdere på adressen ved Horsens. For kun lidt mere end ét år siden, november 2017, flyttede hovedparten af aktiviteterne fra Yding til Horsens. Men allerede nu er værkstedet vokset ud af sine rammer. I løbet af i år bliver en ny hal med smedeproduktion på 3.500 kvadratmeter koblet på de allerede eksisterende haller.

- Vi har egentlig de samme kvadratmeter her som i Yding, men forskellen på de to adresser er blot, at vi her har mulighed for at udvide. Der er en klar tendens til, at landbrugene bliver større, og dermed bliver maskinerne også større, så vi mangler simpelthen plads, fortæller Jeppe Rasmussen.

Udvidelsen betyder også, at samtlige medarbejdere bliver samlet i én enhed i Horsens. I dag møder der 10 smede ind i afdelingen i Yding. Lageret, reparationsafdelingen og administrationen blev flyttet til Egeskovvej 10 i 2017.

- Mange medarbejdere har overlap i deres kompetencer, så der er god idé i at samle alle kræfter og kompetencer i ét hus. I dag har vi stor pendlen frem og tilbage af medarbejdere, post og reservedele. Det optimerer vi ved at samle alt i én enhed. Det er også svært at være synlig ledelse to steder. Vi tror på stor synergieffekt og optimering ved sammenlægningen, fortæller Jeppe Rasmussen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Udvidelsen med det nye store smedeværksted er udfordret af manglen på klejnsmede.

I øjeblikket uddanner Yding Smedie & Maskiner selv seks lærlinge indenfor lager/butik og landbrugsmaskinemekaniker og klejnsmede.

Rådgivende profil

Jeppe Rasmussen overtog Yding Smedie i 1996 med én mand på værkstedet, i dag er medarbejderstaben vokset til 50 medarbejdere indenfor salg, reparation, VVS og specialopgaver på smedeværkstedet,

- Vores særkende er en rådgivende profil. Vores motto er: Hvad kunden har brug for, det hjælper vi med. Det er vores mål, at kunderne kan nøjes med at handle ét sted, fortæller Jeppe Rasmussen.

Alle medarbejdere er håndplukket, ofte med en baggrund i landbruget som for eksempel landmænd, landbrugsmekanikere og agrarøkonomer. Herudover tæller medarbejerstaben også kontor- og lagerpersonale.

- Medarbejderne skal vide, hvilken virkelighed kunden står i, på den måde bliver det en helt anden faglig snak, siger direktøren.

For et år siden blev Jeppe Rasmussens hustru, Christina H. Rasmussen, en del af virksomheden som HR- og kommunikationsansvarlig.

Christina H. Rasmussen fortæller, at virksomheden har opsat infoskærme i begge afdelinger, så medarbejderne bliver informeret om alle aktiviteter i huset på tværs af afdelingerne.

- Det er vigtigt, at alle føler sig som en del af teamet, ikke mindst nu, hvor vi arbejder på to forskellige adresser, siger Christina H. Rasmussen.

Vifte af kompetencer

Jeppe Rasmussen fremhæver, at Yding Smedie & Maskiner har flere ben at stå på.

- Det er klart vores styrke, at vi har en bred vifte af ydelser. Vi har både en SAC-malkeafdeling, smedeværksted, salgsafdeling og VVS-afdeling, som henvender sig primært til erhvervskunder og i mindre omfang til private kunder. Vi er både en servicevirksomhed og en salgsvirksomhed, siger Jeppe Rasmussen.

På væggen hænger et nyt Case IH-certifikat i glas og ramme. For nylig er Yding Smedie & Maskiner blevet certificeret med det andet højeste niveau indenfor kvalitetssikring af Case IH.

- Vi ser certifikatet som en cadeau til vores faglige stolthed. Medarbejderne og kompetancerne har hele tiden været i huset, nu er det blot blevet dokumenteret i Case IH-programmet, fortæller Jeppe Rasmussen.

Ud over Case IH har Yding Smedie & Maskiner mærker som Farma, Kverneland, Honda og et bredt produktprogram i Amazone og Krone på hylderne. Yding er også importør af hele Dewulf-kartoffel-programmet.

- Vi startede for tre år siden som importør af Dewulf og forventer os meget af mærket. Der findes kun ganske få forhandlere af kartoffeludstyr i Danmark, faktisk var der tidligere nærmest monopol tilstande, men det har vi ændret på, siger Jeppe Rasmussen.