For ejerne af Stadil Maskinforretning er stabilitet og vestjysk ydmyghed vigtige i en omskiftelig branche. Et naturligt generationsskifte i ejerkredsen ændrer ikke på strategien.

Hos Stadil Maskinforretning er de i gang med en glidende generationsskifte. Mads Aarup indtræder i ejerkredsen, da Børge Schmidt træder ud og går på pension 1. januar 2020.

Mads Aarup er en kendt ansigt hos Stadil. Han har været ansat i 24 år siden 1995. Den nye ejerkreds vil fremover udelukkende bestå af kendte ansigter med de to brødrepar: Michael og Mads Aarup, og Anders og Jan Graversgaard, der fremadrettet ejer fire lige store andele i maskinforretningen.

- Ingen opgaver er for små, og ingen opgaver er for store for os.

De fire ejere af Stadil Maskinforretning.

Faktisk kender ejerkredsen hinanden helt tilbage fra barndommen, hvor de er vokset op på to gårde, kun 500 meter fra hinanden i Stadil vest for Tim.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De fire ejere har i fællesskab stor erfaring indenfor landbrug med salg, service og reparation. Michael Aarup startede hos Stadil 1986, og Anders Graversgaard i 1983. Begge blev medejere af virksomheden i 1996.

- Der skal ikke ske ændringer i virksomheden, vi vil gerne passe vores daglige arbejde og servicere vores kunder. Vi skal selvfølgelig hele tiden være vågne i vores branche. Vi tror på, at der stadig er brug for en lokal forankret maskinforretning i vores branche, siger Michael Aarup.

rich-media-1
Mads Aarup er ny medindehaver af Stadil Maskinforretning. Foto: Marianne Nørmark.

Flytning til Ulfborg

Stadil Maskinforretning flyttede fra byen Stadil 1. januar 2019 til en ny placering i industrikvarteret i Ulfborg i Vestjylland. Flytningen betød mere plads til både udstilling af nye og brugte maskiner, værksted, lager og administration. I dag har Stadil Maskinforretning en grund på to hektar med 5200 kvadratmeter under tag i Ulfborg, mens afdelingen i Stadil fylder to hektar og har 4700 kvadratmeter under tag

Afdelingen i Stadil, hvor det hele startede for over 100 år siden som en lille lokal smedje, er stadig en del af virksomheden. I dag er alle maskiner placeret i Ulfborg og alt smedearbejde samlet i Stadil.

Hver morgen møder mellem 20 og 25 mand ind i Ulfborg, mens tre til fem mand møder ind på arbejdspladsen i Stadil.

- Vi har altid tre til fire lærlinge ansat, og de skal prøve det hele, så de kommer rundt i alle afdelinger både i Stadil og Ulfborg, fortæller Michael Aarup.

Stadil Maskinforretning er en af landets ældste forhandlere af Claas med forhandlingen siden 1961.

- Claas er vores hovedmærke og et kvalitetsprodukt, som vi har stor kendskab til og stor erfaring med. Faktisk kører den første landmand, Niels Juhl Stokholm, som vi solgte en Claas-mejetærsker til i Stadil i 1961, stadig rundt og høster med en Claas, fortæller Michael Aarup.

I dag har Stadil Maskinforretning forhandlingen af Mustang, Kverneland, Kramp, Mullerup/GEA, Fasterholt, Kärcher og One2Feed. Som det nyeste tiltag har Stadil fået forhandlingen af Mustang minilæssere i juni i år.

Stadil er stærke på foder og stald med fokus på fodermaskiner, foderblandere, udmugningssystemer og gyllepumper.

- Foderblanding er lidt af en niche hos os. Vi har udviklet en beklædning med rustfrit jern indvendig i beholderen og på sneglen, som forlænge levetiden med over det dobbelte, fortæller Michael Aarup.

rich-media-2
Mads Aarup blev ansat som 17-årig hos Stadil Maskinforretning. Foto: Marianne Nørmark.
rich-media-3
Hos Stadil beklæder de bund og sider i karene til alle typer foderkar med rustfri stål. Foto: Stadil Maskinforretning.

Hver sin afdeling

Alle fire ejere har hver sit ansvarsområde, hvor Michael Aarup har ansvaret for salgsafdelingen, Mads Aarup er udekørende montør, Jan Graversgaard er ansvarlig for lageret og Anders Graversgaard er værkfører.

Hos Stadil Maskinforretning går de ikke ret meget op i formalia og titler. Det vestjyske sindelag går som en rød tråd gennem hele tankegangen og forretningsopbygningen.

- Vi vil gerne passe vores daglige arbejde og passe vores kunder, siger de fire ejere.

Ejerne, med Børge Schmidt som den ældste, kan i fællesskab mønstre 150 år som ansatte i Stadil Maskinforretning. En baggrund der giver stor erfaring og en stabil kundegruppe.

Til for kunderne

Hos Stadil Maskinforretning går de til opgaven med en vestjysk tilgang til både opgaver og kunder.

- Vi vil dansk landbrug. Ingen opgaver er for store, og ingen opgaver er for små. Hos os er der ingen forskel på store og små kunder, alle bliver behandlet ens. Vi lukker ikke klokken 12 om fredagen og åbner mandag morgen. Hvis kunderne har behov for os, så er vi der, også hvis der opstår akutte problemer på en lørdag, så skal de bare løses, siger ejerne.

På spørgsmålet om Stadil Maskinforretnings distrikt svarer Michael Aarup med et bredt smil.

- Danmark, Norge og Sverige. Vi kommer langt omkring. Vi har ikke noget distrikt, hvis der er en kunde, der vil have os til at hjælpe med en opgave, så kommer vi, siger han.

I øjeblikket har maskinforretningen otte servicebiler, der kører ud fra Industriarealet i Ulfborg.

rich-media-4
Hos Stadil beklæder de sneglen til alle typer foderblandere med rustfri stål for at forlænge levetid. Foto: Stadil Maskinforretning.
rich-media-5

Ingen fine titler

Den nye medejer Mads Aarup går fra at være ansat som montør til at indgå i ledelsesgruppen.

- Det kommer ikke til at ændre det store i hverdagen. Jeg har de samme arbejdsopgaver, og jeg skal ikke rundt og lege chef med fine titler, det siger mig ingenting. Jeg går ind for vestjysk beskedenhed, siger Mads Aarup.

Alle fire ejere roser medarbejderne for deres store indsats i begge afdelinger.

- Mange af dem har været i virksomheden lige så længe, som flere af os har. De gør en stor og ihærdig indsats. Medarbejderne er en stor del af vores succes, siger Anders Graversgaard på vegne af ejerne.

rich-media-6
Med flytningen til Ulfborg har Stadil Maskinforretning fået langt mere plads til både nye og brugte maskiner. Foto: Marianne Nørmark.