Hos Yding Smedie favner man over en lang række forretningsområder. Og spredningen har et klart formål, for på den måde udnyttes synergien blandt virksomhedens medarbejdere bedst.

Salg, reparation og service af landbrugsmaskiner og specialmaskiner til gartnerier og planteskoler, VVS- og smedearbejde og servicering af malkeanlæg - det er blot nogle af de forretningsområder, Yding Smedie dækker over.

- Det er en helt bevidst spredning, for at vi bedst kan udnytte synergien i medarbejderne. Når nogle brancher er trængte, så kan vores medarbejdere dække andre områder. For de brancher, vi arbejder i, går op og ned, og på den her måde kan medarbejderne supplere hinanden, forklarer indehaver af Yding Smedie, Jeppe Rasmussen.

Vokseværk

Yding Smedie har efterhånden 100 år på bagen, og i alle disse år har virksomheden haft hjemme på samme adresse i Yding. De første mange år var der tale om et traditionelt enmands-drevet smedeværksted. Jeppe Rasmussen, der oprindeligt er uddannet traktormekaniker, overtog virksomheden i 1996, og siden er udviklingen gået stærkt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I dag er der 30 ansatte, og virksomheden har udvidet sit repertoire betydeligt. Jeppe Rasmussen fortæller, at Yding Smedie i dag beskæftiger sig med salg og service af maskiner til landbruget, salg og service af maskiner til planteskoler og gartnerier, traditionelt smedeværksted og VVS-arbejde til både private og erhvervskunder. Hertil kommer "det løse", som Jeppe Rasmussen kalder det. Det omfatter blandt andet salg og servicering af SAC-malkeanlæg, servicering af vaskerobotter, og endelig huser hallerne på Ydinggade også en landbrugsbutik og lager.

- Vi er en stribe små, selvstyrende enheder, men alle skal kunne begå sig med hinanden, og have respekt for hinanden, siger Jeppe Rasmussen og beskriver sin egen rolle som "ham, der sørger for at, det hele fungerer."

Malkeudstyr og VVS

De første udvidelser begyndte for 15 år siden, hvor arbejdet med at servicere SAC-malkeanlæg blev en del af forretningen. VVS-afdelingen kom til som et naturligt følge af arbejdet med malkeudstyr og er i dag en afdeling, som Jeppe Rasmussen er meget begejstret for.

- Det er en alsidig afdeling, der betjener både private og erhvervskunder, forklarer han.

Landbrugsmaskiner

Salget af landbrugsmaskiner begyndte så småt for ti år siden. I 2009 blev Yding Smedie forhandler af traktorer fra Deutz-Fahr og af hele programmet fra Krone. Og som noget helt nyt i 2015 er hele programmet fra Amazone blevet føjet til produktsortimentet. Der er ansat to sælgere til at håndtere salget af landbrugsmaskiner, nemlig Morten og Anders Skjødt - de ens efternavne er ingen tilfældighed - der er tale om far og søn.

Kendte mærker

Anders Skjødt fortæller, at forhandlingen af traktorer fra Deutz-Fahr er en af de største poster i Yding Smedies salg af landbrugsmaskiner, og Yding Smedie er en af de Deutz-forhandlere, der solgte mest i Danmark i 2014. For at supplere og udbygge sortimentet har Yding Smedie også netop føjet forhandlingen af sprøjter fra Amazone til programmet.

- Vi forhandler i det hele taget mange tyske produkter, fordi de er af god kvalitet. Det er mere salg i de store, anerkendte mærker, mener Jeppe Rasmussen.

Specialister i radrensere

I årenes løb har Yding Smedie markeret sig på markedet for maskiner til mekanisk radrensning, og virksomheden er eneimportør af radrensere fra østrigske Einböck og engelske Garford.

Man har også haft stor succes med at lave radrensere, der er specielt tilpasset kundernes ønsker.

- Vi er nogle af de bedste til at lave specielle tilpasninger af maskiner. Det er især de helt store ombygninger, vi er gode til, fordi vi har vores eget smedeværksted, forklarer Jeppe Rasmussen.

Gartnerier og planteskole

Et andet vigtigt forretningsområde hos Yding Smedie er import, salg og servicering af specialmaskiner til planteskoler og gartnerier.

Der er ansat to sælgere til at varetage dette forretningsområde. Jeppe Rasmussen fortæller, at det er et nicheområde, og at der er ganske få aktører på markedet. Yding Smedie importerer specialmaskinerne fra blandt andet Italien, Frankrig og Spanien. I årenes løb har Jeppe Rasmussen opbygget et stort netværk og et godt kendskab til de forskellige producenter.

Og folk kommer langvejs fra for at købe de meget specialiserede maskiner. Senest er en jorddampningsmaskine blevet solgt til Kina.

Et servicefag

Jeppe Rasmussen mener selv, at en af hovedårsagerne til, at han driver en sund virksomhed er, at han og hans medarbejdere altid husker, at de arbejder i et servicefag og derfor har stort fokus på at pleje og fastholde virksomhedens kunder - ikke bare i den daglige kundekontakt, men også ved at arrangere ture for kunderne til for eksempel Krones fabrikker, Agritechnica og lignende.

- Og så er vi alsidige. Vi sørger for at udvikle vores sortiment, så det passer til vores kunders behov, og vi tilpasser os markedet - det er nødvendigt, understreger Jeppe Rasmussen.