Peter's Auto og Traktor i Nørre Snede vinder på ærlighed og hårdt arbejde.

Pladsen er trang, men der bliver knoklet hårdt på værkstedet hos Peter's Auto og Traktor, hvor det nærmest ligner et større puslespil at få plads til de mange maskiner på de få kvadratmeter i værkstedet.

Der er tre svende og en lærling på værkstedet, og de har mere end rigeligt at rive i for tiden. Indehaver Benjamin Mølsted Zachariassen, der er uddannet landbrugsmaskinmekaniker, trækker da også i kedeldragten hver dag, og det passer ham ganske fint.

- Det har aldrig været et mål for mig, da jeg blev indehaver, at jeg skulle gå i skjorte og rene bukser hver dag. Jeg kan godt lide at skrue i tingene og få beskidte fingre, siger han.

Faktisk har de så travlt hos Peter's Auto og Traktor i Nørre Snede, at de for tiden leder efter en kompetent svend, der kan hjælpe til i værkstedet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Lysegrønne traktorer

Selvom værkstedet blot er omkring 400 kvadratmeter, er gulvpladsen godt pakket med traktorer i alverdens farver og mærker. Hvis man kigger over i udstillingshallen, er der dog ingen tvivl om, hvilken farve der hersker. Det er lysegrønt, og det er Claas, der er i centrum hos Peter?s Auto og Traktor.

- De lysegrønne står herovre, dem finder du ikke inde på værkstedet, for de går ikke i stykker, siger Benjamin Mølsted Zachariassen med et smil.

I dag er det Claas, der bliver solgt mest af i Nørre Snede, men sådan har det ikke altid været. Faktisk var det slet ikke meningen, at Peter's Auto og Traktor skulle sælge traktorer.

Da Peter Grand Graversen fik bygget lokalerne tilbage i 1980, var det planen, at der udelukkende skulle være autoværksted. Der gik dog ikke mange år, før traktorerne rykkede ind side om side med bilerne. I starten var det Case-traktorer, som sidenhen blev til Case IH, og nu er det altså Claas, hvor Peter's Auto og Traktor fungerer som underforhandler under Traktor & Høstspecialisten.

- Det var anderledes dengang. Der var der ikke alle de forskellige kurser, som man skal på i dag. Traktorerne var noget mere simple at skrue på, siger Peter Grand Graversen.

Penge i skuffen

Når man som Peter Grand Graversen har haft maskinhandel i over 30 år, har man uden tvivl oplevet nogle særprægede handler, og der er også én bestemt handel, som Peter ikke glemmer foreløbigt.

- Der kom engang en mand og en kone, der kiggede på en Case 1390'er, og jeg viste den frem for dem. Den kostede vel omkring 125.000 kroner dengang, og de blev enige om, at det skulle være den model. Så sagde konen, "den skal du have dine penge for", og hev en stor taske frem. Så fik jeg pengene kontant, og det var tydeligt, at de havde ligget i skuffet i lang tid, mens de havde sparet op til traktoren. Det er sådan en handel, man husker, fortæller Peter Grand Graversen.

Ikke lave så meget

Peter Grand Graversen knokler stadig i værkstedet, selvom virksomheden blev solgt til Benjamin Mølsted Zachariassen for seks år siden.

- Peter mente, at han ikke skulle lave så meget mere, så derfor skulle jeg købe virksomheden, siger Benjamin.

På spørgsmålet om, hvordan det så er gået med ikke at lave så meget, er svaret klart fra Peter Grand Graversen:

- Det er da gået godt. Jeg har fri om mandagen, siger han med et smil og fortsætter:

- Før i tiden arbejdede jeg jo altid. Engang måtte min kone Inga spørge mig på værkstedet, om jeg godt var klar over, at vi skulle holde konfirmation dagen efter.

Øjenhøjde

Det er altså omkring seks år siden, at Benjamin Mølsted Zachariassen overtog virksomheden, og for den unge direktør og indehaver er der én bestemt ting, der driver værket.

- Jeg er vild med at skrue i tingene, og det kan jeg ikke undvære. Det er også derfor, at jeg har værkstedet, siger han.

Benjamin Mølsted Zachariassen mener også, at det er en af styrkerne i virksomheden.

- Vi er meget i øjenhøjde med kunderne. De ved, at når de indleverer traktoren til mig, så er det også mig, der skruer på den, og det er mig, de henter den hos. Der er en sammenhæng hele vejen igennem forløbet, siger han.

Benjamin Mølsted Zachariassen har overvejet, om han i fremtiden skal tage græsudstyr fra Claas ind i sortimentet, men de trange rammer i Nørre Snede sætter sine naturlige begrænsninger.

- Det er ikke mit mål, at vi skal være Jyllands største. Hvis vi skal vokse, skal det foregå på en måde, hvor vi fortsat kan pleje det vi allerede har, siger han.