Dyrlæge opfordrer til, at man inddrager flere data i avlsarbejdet.

- Som dyrlæger er vi rigtig glade for, at klovbeskærernes data indgår i avlsarbejdet. Det skriver Inger Boysen, kvægfagdyrlæge, Dyrlægegruppen Skjern Å-Videbæk i den nyeste udgave af Bovilogisk, der udkommer fredag den 20/12.

Fra august 2011 blev de første avlsværdital for klovsundhed indregnet i NTM. I klovsundhedsindekset indgår følgende parametre: såleknusning/sålesår, såleblødning, balleforrådnelse, digital dermatitis, betændelse i klovspalten, digital vorte, nydannelse i klovspalten, dobbeltsål, hul væg og proptrækkerklov.

- Jeg kan kun opfordre dig til at få registreret klovfund. Når man har tal på noget, kan man arbejde på at forbedre og vurdere effekten af tiltag – lige som eksempelvis med celletalsmålinger. Hvis der kun er sporadiske data på et område, har de ikke så stor værdi, fastslår Inger Boysen.

Hun peger endvidere på, at det er i alles interesse, at alle valide data bliver brugt i avlsarbejdet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi kan forvente, at der kommer flere systematisk opsamlede data, som er meget værdifulde. Det kan være flere inline-målinger under malkningen, daglige vejninger af dyr, diverse scoringsparametre – for eksempel halthed i forbindelse med egenkontrol af dyrevelfærd, vurderer Inger Boysen.

Læs mere i Bovilogisk

Læs mere i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 20. december.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen allerede nu læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.