Dyrlæge opfordrer til, at man inddrager flere data i avlsarbejdet.

- Som dyrlæger er vi rigtig glade for, at klovbeskærernes data indgår i avlsarbejdet. Det skriver Inger Boysen, kvægfagdyrlæge, Dyrlægegruppen Skjern Å-Videbæk i den nyeste udgave af Bovilogisk, der udkommer fredag den 20/12.

Fra august 2011 blev de første avlsværdital for klovsundhed indregnet i NTM. I klovsundhedsindekset indgår følgende parametre: såleknusning/sålesår, såleblødning, balleforrådnelse, digital dermatitis, betændelse i klovspalten, digital vorte, nydannelse i klovspalten, dobbeltsål, hul væg og proptrækkerklov.

- Jeg kan kun opfordre dig til at få registreret klovfund. Når man har tal på noget, kan man arbejde på at forbedre og vurdere effekten af tiltag – lige som eksempelvis med celletalsmålinger. Hvis der kun er sporadiske data på et område, har de ikke så stor værdi, fastslår Inger Boysen.

Hun peger endvidere på, at det er i alles interesse, at alle valide data bliver brugt i avlsarbejdet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi kan forvente, at der kommer flere systematisk opsamlede data, som er meget værdifulde. Det kan være flere inline-målinger under malkningen, daglige vejninger af dyr, diverse scoringsparametre – for eksempel halthed i forbindelse med egenkontrol af dyrevelfærd, vurderer Inger Boysen.

Læs mere i Bovilogisk

Læs mere i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 20. december.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen allerede nu læses på www.bovilogisk.dk

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.