Da Cees Hilhorst i 2009 stod over for en udvidelse af sin besætning, skulle der også investeres i en ny malkestald. Valget faldt på den mere utraditionelle swing-over model fra DairyMaster

På Virkelyst malker Cees Hilhorst og hans faste medhjælper 250 køer på halvanden time. De er meget tilfredse med swing-over malkestalden.

– Ved at der kun er malkesæt i den ene side får vi optimal udnyttelse af malkestaldens kapacitet, siger Cees Hilhorst. Han tilføjer at malkesæt er dyre at vedligeholde, så det er en fordel kun at have det halve antal malkesæt.

System med mange muligheder

Der er ifølge Cees Hilhorst allerede nu mange nyttige funktioner i DairyMaster-malkestalden. Blandt andet lyder der en advarsel fra højtaleren, hvis en ko giver 20 procent mindre mælk, end den plejer. Det er en funktion Cees Hilhorst er meget glad for.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det gør nemlig, at diverse sygdomme, som påvirker mælkeydelsen, kan opdages forholdsvist hurtigt. Men en reduceret mælkemængde kan også skyldes, at den ene malkekop ikke er sat rigtigt på, og at den pågældende kirtel ikke bliver malket. Eller en helt tredje mulighed er, at koen er tyregal.

Læs mere om Virkelyst i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 16. marts.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.