Tyske Köckerling viser ny doseringsenhed frem på Agromek - enheden kræver hverken tryk eller vakuum

Ved at lave cellehjulet større end cellehuset, har tyske Köckerling lavet en doseringsenhed, som gør det muligt at lave en uhyre nøjagtig dosering uden brug af vakuum eller tryk.

- Normalt skal der vakuum til at suge frø fra såkassen, eller tryk i tanken, men med Köckerlings nye doseringsenhed, er dette fortid, forklarer Mikael Nielsen, som har ansvaret for Köckerling produkter på det danske marked.

Enheden består af cellehjul, som er lavet af polytan, som er et meget blødt men stærkt gummistof. Cellehjulet sidder i et cellehus, som også er af gummi. Cellehjulet er større end cellehuset, som bevirker at der sluttes helt tæt om hver celle. Dette gør, at enheden kan tage frøene fra såkassen og sende dem videre.

- Det er let at ændre doseringen på enheden, forklarer Mikael Nielsen, som viser, at man ved enten at løse, eller sætte de enkelte cellehjul i indgreb på hovedakselen, laver doseringen om.

Hovedakselen er trukket af en oliemotor, og da der ingen lejer er i enheden, kan den også tåle gødning.

- Hovedakselen holdes kun til ved pumpen, og da man på den måde slipper for lejer, kan doseringsenheden også tåle gødning. Dette betyder, at vi på vores Ultima CS såsæt nu tilbyder gødningsplacering sammen med kornsåning på den seks og otte meters udgave, fremhæver Mikael Nielsen.

Köckerling står på stand X1010 i den Jyske Bankboks.

Du kan se en lille video af den på vores Facebookside - klik her.