Den svenske producent af frontlæssere præsenterer på Agritechnica det nye QCS-kontrolsystem, der blandt andet omfatter et nyt elektronisk kontrolhåndtag samt ny hurtigkobler på slanger og elektronik ud til frontlæsseren.

Quicke Control System, forkortet til QCS, er et nyt kontrolsystem, som Quicke har udviklet helt fra bunden. I den elektroniske udgave QE-command finder man i førerkabinen et helt nyt joystick, og også i QM-command, der er en mekanisk kontrolenhed, har betjeningsenheden fået nye funktioner og et designmæssigt løft.

- Med det det nye QE-command har vi fået et helt nyt og slankt joystick med pistolgreb. Joysticket er monteret på en ny og fleksibel holder, der er let at tilpasse armlænet i moderne traktorer, og som kan skubbes væk, når den ikke anvendes. Udformningen af joysticket betyder, at hånden hviler på joysticket, samtidig med at de forskellige funktioner betjenes med fingerspidserne, forklarer Henrik Nielsen, servicechef hos Al? AB.

rich-media-1
Ud over betjeningen af læsseren indeholder det nye QE-command joystick et par ekstra kontakter, der eventuelt kan anvendes til betjening af traktorens vendegear.

Nye muligheder

Ud over funktionerne til betjening af selve læsseren indeholder det nye joystick fra Quicke et par ekstra piletaster.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Tasterne kan selvfølgelig anvendes til betjening af avanceret udstyr på frontlæsseren, men de kan også anvendes til at betjene funktioner på traktoren, og her vil det være nærliggende, at kunne betjene vendegearet, så hånden ikke skal flyttes fra joysticket, siger Henrik Nielsen, og tilføjer at der er lignende knapper på QM-command, der er et betjeningsgreb med kabeltræk ud til ventilerne.

Det elektroniske joystick har også et scrollhjul, der anvendes til at navigere rundt i displayet på Q-companion, hvis det er monteret. I Q-companion har brugeren mulighed for at veje, de mængder som der læsses, og der er også mulighed for at indstille forskellige minimums- og maksimumshøjder på læsseren.

Nye ventiler

Ud over nyhederne i førerkabinen kommer Quicke også med opgraderinger på ventiler og på hurtigkobleren imellem traktor og læsser.

- De nye ventiler er med stepmotorer, hvor man uden forsinkelse får en meget direkte følelse med læsseren. Vi introducerer også en ny multikobling med seks hydraulikkoblinger og et el-stik. Med de seks koblinger får vi mulighed for at køre den tredje-funktion på læsseren direkte fra joysticket. I praksis betyder det, at vi kan tilte redskabet, samtidig med at overfaldskloen åbnes, siger Henrik Nielsen.

I de nye koblinger er hydraulikslangerne monteret, så de kan dreje, og ifølge Henrik Nielsen betyder det, at slangerne ikke vrider i koblingen, som derfor er lettere at montere. De nye koblinger, der også leveres med fire hydraulikkoblinger, har fået nyt automatik på låget, der beskytter koblingerne mod snavs, og for at forøge flowet ud til læsseren anvendes der nu ½? hydraulikkoblinger.

rich-media-2
Ud over betjeningen af læsseren indeholder det nye QE-command joystick et par ekstra kontakter, der eventuelt kan anvendes til betjening af traktorens vendegear.