Giant G2500HD er en ny læsser, der i præstation svarer til den nuværende Giant V452 T, men hvor opgaverne udføres af en mindre motor og med et lavere brændstofforbrug.

Mindre læssemaskiner bliver nu også ramt af de strenge Stage V emissionskrav. For at opfylde det, arbejder de fleste fabrikanter med kombinationer af DOC og DPF filtre samt SCR, hvor udstødningen renses ved tilsætning af AdBlue. På mange mindre læssere er der ikke plads til udstyret i motorrummet, og de forskellige former for efterbehandling af udstødningsgassen vil også få maskinerne til at stige i pris.

- På det danske marked har Giant V452 T været en meget populær maskine til de mindre og mellemstore opgaver. Maskinen havde en firecylindret Kubota motor på 45 hestekræfter, men frem for at montere den med diverse filtre, er vi gået en hel anden vej i udviklingen af afløseren, Giant G2500 HD, siger chefen for Giant, Toine Brock.

Mindre motor men samme ydelse

Udviklingen af den nye Giant G2500 HG er sket i et tæt samarbejde med motorleverandøren Kubota og med Rexroth, der leverer gear og dele af det hydrauliske system til læsseren.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Ambitionen var at nedskalere motoren til 26 hestekræfter, så vi undgik filtre og ekstra vedligehold på maskinen, uden at det gik ud over ydelsen på læsseren. Kubota løste deres del af opgaven, ved at levere en firecylindret motor med masser af moment og med de ønskede 26 hestekræfter. Rexroth komme også i mål med optimeringen af gear og det hydrauliske system, og samlet set fik vi udviklet en læsser, der med en mindre motor præsterer på samme niveau som maskinen den afløste, forklarer Toine Brock og tilføjer:

- Eneste kompromis var, at hastigheden på den nye maskine er begrænset til 20 kilometer i timen. De mange optimeringer og ved at reducere motoromdrejningerne til maksimalt 2.500 o/minut betyder til gengæld, at vi har reduceret brændstofforbruget på den nye læsser.

rich-media-1
Giant G2500 HD er afløseren for den meget populære Giant V452 T, og med blot 26 hestekræfter leverer den samme effektivitet som forgængeren. Foto: Giant

Flere varianter

Giant G2500 HD har en egenvægt på 2.400 kilo og en trækkraft på 18.000 N. Den er med to gear samt hydrostatisk firehjulstræk og automatisk differentialespærre. Højden på 2,32 meter gør det muligt at arbejde på indendørs lokationer med begrænset plads. Som option kan læssemaskinen leveres med et foldbart sikkerhedstag. Dette reducerer maskinens højde med 34 cm. G2500 HD har en løftehøjde på 2.96 meter og en tiplast på 2.050 kg.