Kaweco er først og fremmest kendt for udstyr til udbringning af gylle, men på Agritechnica præsenterer virksomheden også en serie af minilæssere.

Den nye serie af minilæssere omfatter tre hovedmodeller, der kan leveres i forskellige konfigurationer og med specifikationer der gør dem velegnet til enten landbrug eller industri og entreprenørbranchen. Modellerne vejer fra 2 til 3,8 ton, og de to mindste modeller er monteret med trecylindrede Yanmar-motorer med en effekt på henholdsvis 25 og 37 hestekræfter. I den store model KW 37 ligger der en firecylindret Yanmar-motor med en effekt på 48 hestekræfter.

Kendt teknologi

Bag den orange facade gemmer der sig kendt teknologi, da maskinerne indtil for nylig var blå og blev solgt under navnet Quappen. Ingemann Larsen A/S på Mors har i en årrække været den danske importør af minilæsseren, og virksomheden fortsætter også med importen af Kaweco minilæssere.

Har været handlet nogle gange

I det nye set up sælges minilæsserne under navnet Kaweco, mens produktionen varetages af Reesink Produktion, der også står for produktionen af det øvrige udstyr til Kaweco.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Produktionen af Quappen minilæsseren har været handlet nogle gange, og formelt er det Royal Reesink BV, der ejer Reesink Produktion, som har købt produktionsrettighederne til læsserne. Royal Reesink BV er en vidt forgrenet virksomhed, der blandt andet forhandler udstyr til landbruget. Minilæsserne skal produceres samme med de øvrige produkter til Kaweco, og i første omgang sker salget gennem det eksisterende forhandlernetværk, siger Rens Veeneman, teknisk chef hos Reesink Produktion.

Starter langsomt op

Reesink Produktion råder over et moderne produktionsanlæg, og når produktionen af minilæsser er oppe at køre, forventer Rens Veeneman, at der i starten produceres 150 læssere om året.

- Vi lægger forsigtigt ud, men det er da ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne vil bygge både to og tre hundrede enheder om året, siger Rens Veeneman.