Bomech viser på Agritechnica sektionskontrol, hvor der fra en terminal i kabinen kan lukkes for gyllen i mindre sektioner på virksomhedens slæbeskærsbom.

Med en Bomec slæbeskærsbom på 24 og 30 meter er der behov for at lukke for dele af bommen, hvis der skal overgødes, når der køres i kiler, og også når marken skal gøres færdig. Derfor viser Bomech på Agritechnica et system, hvor der fra Flow Master-terminalen i førerkabinen kan lukkes for dele af bommen.

- Vi har hidtil kunnet kontrollere bommen i sektioner ud fra hvor mange fordelere der er monteret på bommen. Med det nye system kan vi i princippet kontrollere bommen op på slangeniveau. Men i praksis vil vi nok mest se sektioner på halvanden til to meter, siger Raymond Lansink, salgschef hos Bomech og tilføjer, at det er kunderne der bestemmer, og i sidste ende er det hele jo en opvejning af fordele og hvad udstyret koster.

Udregner hastigheden

Når Bomec-bommen monteres på gyllevogne med flowkontrol, udnyttes gyllevognens computer til at regulere mængden af gylle i forhold til hvor mange sektioner på bommen der lukkes af.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi monterer rigtig mange bomme på redskaber, hvor gylle pumpes ud fra enten lager- eller buffertanke. Pumpen kører med et fast flow, og vi kan derfor ikke regulere på mængden af gylle, og derfor udregner Flow Master automatisk hvor meget chaufføren skal øge hastigheden, når der lukkes for en sektion, siger Raymond Lansink.

Lukkesystemet betjenes med luft, og består af noget der ligner gummibolde, der er monteret i slangerne lige efter fordeleren. Ud over sektioner der kan lukke for gyllen i kiler, er der også mulighed for at lukke af, så der ikke tildeles gylle i plejespor.