Fliegl introducerer på Agritechnica to nye varianter af de populære ASW afskubbervogne, der er designet og udstyret specielt efter ønsker fra danske maskinstationer og landmænd.

Fliegl ASW Taurus Fox er navnet på de to nye afskubbervogne, der leveres i versionen 281 på to aksler og 391, der er en treakslet model.

Vognene har som standard 2.30 meter høje sider og et rumfang på henholdsvis 45 og 50 kubikmeter.

Vognene leveres som standard med hydraulisk affjedret træk og med hydraulisk affjedring på undervogn.

- De to modeller er designet og udstyret ud fra danske ønsker. På nogle punkter er der sket forenklinger af vognene, og på andre punkter er Taurus Fox-modellerne opgraderet med udstyr, der normalt er ekstraudstyr, forklarer Mikkel Gasbjerg, Fliegl.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nyt chassis

For at forenkle vognene og gøre dem lettere er de monteret med et nyt kompakt træk, der er med hydraulisk affjedring. Selve chassiset er gjort lidt smallere for at skabe plads til bredere dæk.

- Med det nye chassis kan vi nu montere 800 millimeter brede dæk på vognene og stadig holde os under tre meter i bredden. Da vognen er bygget til transport af græs og majs, er vognene med afdækninger i aluminium og plast, så vi undgå hjørner og kanter, hvor materialet kan hænge.

På bagenden af vognen er der også kommet en ny afdækning i kunststof, som forhindrer, at materialet kommer ind under vognen, når der læsses af. I afskærmningen er der indbygget LED-trafiklys, lige som vognen også er monteret med LED-baklys både bag på og langs siderne, siger Mikkel Gasbjerg.

Lige som de øvrige afskubbervogne fra Fliegl kommer Taurus Fox-modellerne også med en fuldstændig transparent forende, så chaufføren let kan se hvor meget der er i vognen.

Trafiksikkerhed som standard

De to nye vogne fra Fliegl kommer som standard med underkørselssikring, og som en fin detalje vippes sikringen automatisk op, før baglågen åbner. Standardudstyret omfatter også to-kreds-bremser på luft.