Med Kuhns trinløse transmission på fuldfodervognen, reduceres momentet ved opstart, og man kan nøjes med en mindre traktor.

For at kunne anvende en mindre traktor foran fuldfoderblanderen, har Kuhn introduceret en trinløs transmission til sine fuldfodervogne, som betyder, at der skal anvendes betydelig mindre moment, når vognen sættes i gang.

Kuhn kalder sin trinløse teknologi for CVT Inetllimix.

En vogn, med den nye transmission kunne ses på Agritechnica. Det var en model med to lodrette snegle. Den viste fuldfoderblander fås i et utal af varianter og otte størrelser fra 18 til 34 kubikmeter.

Kraftbehovet er fra 90 hestekræfter, og kapaciteten på de enkelte modeller er ifølge Kuhn fra 90 køer til 265 køder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Mindre traktor

Ifølge Kuhn er en af de helt store fordele ved den trinløse teknologi, at der kan anvendes en betydelig mindre traktor foran store blandevognen, når de udstyres med trinløs transmission.

Det skyldes at den trinløse transmission kun kræver en brøkdel af det moment, der ellers skal til at slå gang i en fuldt læsset blandevogn med en traditionel transmission. Den bløde igangsætning er ligeledes skånsom over for traktorens pto-kobling, der traditionelt belastes til det maksimale, når store blandevogne sættes i gang.

Hastigheden på blandesneglen kan reguleres trinløst i intervallet 12 - 55 omdrejninger pr. minut.

Kortere blandetid

Når først blanderen er sat i gang, og efterhånden som blanderen bliver lettere at trække, kan der med den trinløse transmission hurtigt skrues op for hastigheden, og dermed er der mulighed for at minimere blandetiden. Intellimix CVT er Isobus-kompatibelt og kontrollers fra førerkabinen via en Kuhn VT30 terminal.

Automatisk blanding

- Blandemesteren kan vælge enten at indstille hastigheden på blandesneglene manuelt, eller at anvende automatisk drift, hvor der kan vælges imellem eksempelvis opstart, automix og autofeed. I autofeed øges hastigheden på sneglen efterhånden som blanderen tømmes. Det resulterer ifølge Kuhn i en mere ensartet udfodring og i en hurtigere tømning af vognen.