Med Kverneland u-drill plus er det op til brugeren, om gødningen skal placeres af tallerkensektionen imellem sårækkerne, eller om det skal placeres sammen med såsæden.

Forsøg har dokumenteret pæne merudbytter ved at placere gødning til specielt vårbyg. Den gængse opfattelse har været, at gødningen skulle placeres imellem og lidt under såsæden. Nye forsøg og praktiske erfaringer har imidlertid vist, at samsåning af gødning og udsæd kan være den optimale løsning.

I udviklingen af den nye U-Drill Plus, har ingeniørerne hos Kverneland lyttet til både forsøgsvæsenet og de praktiske brugere. Resultatet er en såmaskine, hvor gødningen kan placeres efter kundens ønske, og hvor kunden i dagligdagen også har mulighed for at ændre og optimere på gødningsplaceringen. Med U-Drill Plus kan gødningen enten placeres ved discsektionen eller blæses ud i såskærene. Hældningen på det bagerste af de to udløb i såskærene kan varieres, og derved kan det indstilles om gødningen skal placeres under, sammen med eller over udsæden.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.