Der er ikke meget folkeligt ved at lægge et møde så afsides og dyrt et sted.

Landbrug og Fødevarer har besluttet at droppe folkemødet. Mere præcist vil der stadig deltage politikere fra organisationen, men man har valgt ikke at have sin egen stand på stedet fra 2019.

Og lad mig være den første til at ønske tillykke med det.

Der er nemlig ikke meget folkeligt folkemødet, og slet ikke priserne. En stand på 3 x 9 meter koster i år 10.500 kr. Dertil kommer el (4.900 kr.) og internet (mindst 6.500 kr.). Med andre ord skal en landmand sælge mere end 7.500 kg mælk til Arla for at kunne betale for standen. Og så har man end ikke fået én eneste repræsentant til øen endnu, som skal bespises og have et sted at sove. Det er ganske enkelt gak-gak, at det skal koste 21.900 kr. for at slå et telt op i fire til fem dage. Husk her, at L&F i år og tidligere har haft en betydeligt større stand, som er langt dyrere.

Der er heller ikke noget folkeligt i at lægge et møde så afsides, at det for de fleste kræver et døgns rejse at komme dertil.

Problemet for politikerne er selvfølgelig, at man ved at placere mødet ved Middelfart risikerer, at både "Maren i kæret" og den helt almindelige "Jens" fra Lemvig dukker op. Den slags personer plejer man kun at lefle for hvert fjerde år op til et folketingsvalg. Tænk, hvis politikerne blev tvunget til at lytte til Udkantsdanmark mindst en gang om året?

Hvis magthaverne og eliten oprigtigt talt gerne vil i dialog med befolkningen, var det mere oplagt at lægge mødet i omegnen af Middelfart. Her er køretiden overskuelig for alle i landet - måske lige med undtagelse af vore medborgere fra Bornholm, ironisk nok.

Ideen om folkemødet er fremragende, men det er ikke folkeligt i sit nuværende format. Landbrug og Fødevarer har truffet det rigtige valg. Og jeg håber, at mange andre følger trop.