Automatisk oplæsning:

Nyt mejetærskerdæk til de mest krævende forhold

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Til næste års høstsæson står dækproducenten Alliance klar med et nyudviklet VF-dæk, Alliance 377 Agriflex+, som ifølge importøren NDI Group passer perfekt ind på det danske marked, hvor der er en stigende interesse i store VF-dæk til mejetærskere.

Dækproducenten Alliance, der er en del af den globale producent af dæk til landbruget og industrien, Yokohama Off-Highway Tires, har lanceret et nyt VF-dæk udviklet til blandt andet mejetærskere.

Det skriver NDI Group i en pressemeddelelse.

- Alliance har i løbet af de seneste år lanceret en række nye VF-dæk til blandt andet traktorer og gyllevogne, og nu udvider man endnu engang produktprogrammet med en spændende produktnyhed, som vi har store forventninger til, fortæller Jakob Scheel Nannberg om Alliance 377 Agriflex+.

Alternativ til bælter

Ifølge Jakob Scheel Nannberg kommer Alliances nye produktlancering på et tidspunkt, hvor mange danske landmænd er begyndt at interessere sig for VF-dæk til mejetærskere:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi oplever generelt en øget interesse og efterspørgsel på VF-dæk i de helt store størrelser fra 1000 til 1250 og med en høj bæreevne, som de store mejetærskere kræver. Nogle af dem, der kører med bælter i græsmarker vil gerne tilbage til at køre med dæk igen. Dels, fordi bælter er væsentligt dyrere i vedligeholdelsesomkostninger end dæk, men også for at undgå at vride jorden op i marker, hvor man måske skal køre flere gange, skal have en flerårig afgrøde eller har sået udlæg i marken, fortæller han og uddyber:

- Det kan man godt risikere med bælter, der omvendt har den fordel, at de har en meget stor trædeflade. Men du kan få en næsten lige så stor trædeflade med et VF-dæk i størrelse 1000, som kører med lavere tryk, og hvor trædefladen kan blive lige så stor som et dæk i den største størrelse, 1250. Derudover får man en fornuftig transportbredde, og har du en våd høst som i år, præsterer VF-dæk også bedre end et standarddæk. Desuden tilbyder Alliance som altid høj kvalitet og er et økonomisk fornuftigt alternativ til dyrere mærker.

CFO-teknologi

Det nye VF-dæk fra Alliance er udviklet som et såkaldt CFO-dæk, der er en forkortelse af Cyclic Field Operation, hvilket betyder, at dækket er udviklet til at kunne klare en meget skiftende belastning som forekommer, når korntanken i mejetærskeren tømmes og fyldes.

- Alliance 377 Agriflex har en ekstra stærk konstruktion, der gør det muligt at køre med meget lav hastighed og stor belastning i kortere perioder, og dækket kan også uden problemer holde til vejtransporten og er sikret mod overophedning og for hurtigt eller ujævnt slid, siger Jakob Scheel Nannberg og uddyber:

- Derudover får man en roligere gang og stabilitet i ujævne marker, fordi skærebordet er lettere at styre, så kørslen bliver mere jævn, og man i sidste ende får en bedre høst i marken.

Udover mejetærskere er dækket også udviklet til store kornvogne og selvkørende gyllevogne, hvor der også er et behov for stor bæreevne kombineret med lavt marktryk.

Alliance 377 Agriflex vil ifølge Jakob Scheel Nannberg efter planen være på lager til december, men kan allerede bestilles til montering på nye mejetærskere nu.