Automatisk oplæsning:

27 millioner kroner i forbedret malekvalitet

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Den danske producent af jordbearbejdningsmaskiner, He-Va, har netop taget et nyt forarbejdnings- og maleanlæg i brug, som har koster 27 millioner kroner.

Hvor meget betyder malekvalitet på nye maskiner? Hvis man spørger den danske producent af jordbearbejdnings-udstyr, He-Va, er det ret meget. Hvis man skal sætte en pris på det må det blive 27 millioner kroner, da det netop er det beløb, som He-Va har investeret i forbedret malekvalitet i den ene af He-Vas to maskinfabrikker på Limfjordsøen Mors.

Der er tale om et anlæg, som både klarer forarbejdningen og malearbejdet, på Ørding-afdelingen, hvor såbedsharver, såmaskiner, frøsåudstyr, strigler samt grubbere produceres, mens det er i Nykøbing-afdelingen, at tromler, stubredskaber og frontredskaber produceres.

For seks år siden investerede man i en forarbejdnings -og maleanlæg i Nykøbing-afdelingen, hvor emnerne automatisk slyngrenses og derefter males samt hærdes.

Samme type anlæg er nu blevet monteret i Ørding, og er blevet taget i brug.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Se filmen herunder fra Maskinbladets Snapchat-kanal, fra besøget i He-Vas Ørding-afdeling:

Male-kvalitet har fået betydning

Én af de helt store grunde til investeringen i det nye forarbejdnings- og maleanlæg hos He-Va, er et ændret kundebillede i forhold til tidligere.

- For år tilbage var malekvalitet underordnet. Der handlede det i højere grad om prisen. I dag går slutbrugeren meget mere op i, at maskinen også er pæn om mange år, selvom den står ude, og det sætter store krav til malekvaliteten, fortæller, Heine Christiansen, teknisk direktør hos He-Va.

rich-media-2
Malearbejdet er i gang i det nye maleanlæg. Foto: Morten Damsgaard

- Før blev emnerne før maling blot vakset rene. I det nye anlæg slyngrenses de før de bliver malet med to komponent maling, hvilket sikre en langt mere slidstærk maling.

- Især den velkendte røde He-Va farve, kan være slem i høj solskin, hvis maskinen står ude over længere tid. Her er det vigtigt, at vi kan leverer en maskine, som har et finish og en farve vi også kan stå ved om mange år, fortæller han, mens han viser rundt i det nye maleanlæg, som kører på fuld kraft - for der er nemlig travlt hos He-Va, hvilket du kan læse mere om, ved at klikke HER.

rich-media-3
Malekvalitet tæller i dag langt højere end for år tilbage. Foto: Morten Damsgaard