Ved den lille by Roum nord for Viborg ligger Møldrup Kartoffeleksport. Den er ikke sådan lige at overse, for de store kartoffelhaller og stabler af pallekasser tordner sig op på begge sider af landevejen.

Knud Kristensen startede i 1950'erne på helt bar mark, hvor han byggede et kartoffelkogeri. Kartoflerne blev dengang kogt til dyrefoder til køer, grise og mink, og fra midten af 1950'erne til midten af 1960'erne blev der kogt cirka 60.000 tons kartofler om året.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.