Lyt til artiklen:

Bogballe: Reduktion i arealet med efterafgrøder er kun et klik væk

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Der er gode nyheder til dem, der allerede har en Bogballe-spreder med tablet-baseret Navi Com-GPS i maskinhuset. Med en enkel softwareopdatering opfylder sprederen nemlig kravene til den nye bekendtgørelse vedrørende reduktion i arealet af efterafgrøder, skriver Bogballe i en pressemeddelelse.

- Vi har netop frigivet en opdatering af vores Navi App-GPS, så den opfylder dokumentationskravene i forhold til at opnå reduktion i arealet med efterafgrøder, forlyder det fra Michael Lond fra Bogballe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye version af app'en er i stand til at logge data, der viser, hvor gødningen er tilført. Dokumentationen gemmes på tablet'en som en shape fil, hvilket er det, der stilles krav om for at opfylde dokumentationskravene.

- Så nu er der penge at tjene, hvis du bruger præcisionsjordbrug på bedriften. Alene reduktionen i omkostningerne til etablering af efterafgrøder gør brugen af tildelingskort interessant. I tillæg kommer ikke uvæsentlige sidegevinster som muligheden for merudbytte, en mere ensartet afgrødekvalitet, mindre lejesæd og større kapacitet på mejetærskeren i høsten. Så alt i alt er det en god forretning for den enkelte landmand at komme i gang med præcisionsjordbrug, fortæller Michael Lond.

Har man allerede en spreder med Navi Com, kræver det blot en opdatering af Bogballes app for at komme i gang - opdateringen er gratis og hentes via Google Play.