Målrettet afprøvning i det vestjyske skal ende i en optimal høst af kløvergræs til protein.

I projektet med navnet "Værdiskabelse med græsprotein - Græs-prof", arbejder en række virksomheder og universiteter under ledelse fra Seges med produktionen af grøntprotein fra blandt andet græs og kløver. Gennem grøn bioraffinering kan man udvinde koncentreret protein af høj kvalitet fra plantesaften og samtidig udnytte plantefibrene til kvægfoder, biogas eller videreraffinering til højværdiprodukter.

Henning Sjørslev Lyngvig er landkonsulent hos Seges for Maskiner og Markteknik, og han har været med i processen, og fortæller her om projektet.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.