Lyt til artiklen:

Holmer på jysk charmeoffensiv

00:00
Hastighed: ???x
03:16

Der er dømt gyllekørsel for fuldudblæsning, når den 585 hestekræfter stærke Mercedes motor under den sorte og røde motorhjelm på Holmeren sætter nedfælderen i jorden. Med 21 kubikmeter på nakken og dogwalk kørsel er der tale om selvkørende tysk gylleteknik, som er målrettet nedfældning.

- Det er en helt ny maskine, som kommer direkte fra Tyskland. Tanken er, at vi vil undersøge, om der er et marked for netop denne gyllemaskine i Danmark, fortæller Nikolaj Strøier, medindehaver af Strøier Agro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den blot 26 årige unge maskinhandler grundlagde Strøier Agro sidste år sammen med broderen Kristoffer Strøier, hvor hovedfokus var på salg af især fingerklipper fra tyske Sauerburger. Til sæson 2021 undersøger man om næste driftsgren i virksomheden skal være gyllegrej fra tyske Holmer.

Og maskinhandler-genet er i den grad kommet ind med modermælken, da Nikolaj og Kristoffers far i en lang årrække var stifter og indehaver af det tidligere Stroco-Agro, som havde importen af Horsch i Danmark. Nikolaj har selv været ansat i butikken, samt under de nye ejere i Weko Agro, men nu bliver fremtiden inden for sit eget firma, hvor man allerede har godt gang i salget:

- Vi har allerede solgt de første tre fingerklippersæt fra Sauerburger.

rich-media-2
Nikolaj Strøier er medindehaver af Strøier Agro, som han ejer sammen med sin bror. Foto: Morten Damsgaard.

Positiv feedback

Nikolaj Strøier har allerede oplevet rigtig god feedback på den selvkørende Holmer gyllenedfælder, hvor man har monteret en syv meter Horsch Joker gyllenedfælder, og har turneret rundt i til flere større jyske maskinstationer.

- Feedbacken har været yderst positiv, og jeg er blevet endnu mere sikker på, at gylleteknikken fra Holmer har en reel plads på det danske marked, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Allerede til sæson 2022 vil der komme forbedringer på Holmer-maskinen, som er specielt målrettet de danske forhold. Det drejer sig eksempelvis om en læssekran med tre knækled på, så den lettere kan nå ned i de større gylletanke. Desuden bliver det muligt med bredere dæk, så vi når ud på 3,3 meter i bredde samt integreret lufttryksregulering.

Han fortæller desuden, at Holmer i øjeblikket kører test på en maskine med 650 hestekræfter og trinløs transmission, fremfor den hydrostatisk løsning, som er gældende i den nuværende maskine.

rich-media-4
Til demo-turen i foråret, kører man med en syv meter Horsch Joker discnedfælder. Foto: Morten Damsgaard.

Egen service

Én ting er at sælge en selvkørende Holmer gyllenedfælder på det danske marked, en anden ting er at holde den kørende ed service og reservedele.

- Det er et område som er yderst vigtigt, og derfor vil vi ikke udliciterer servicedelen, men klare det intern med egne folk. Allerede nu har vi en person, som passer perfekt til denne opgave, og som i forvejen har erfaring med gylleteknik, påpeger Nikolaj Strøier.

Han vil samtidigt have de mest gængse reservedele på lager i Danmark, så man kan holde maskinerne i landet kørende i sæsonen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er jo en del der skal bygges op, men jeg har erfaringer fra mit tidligere arbejde, hvor hele landet kunne serviceres fra én lokation i Danmark, og den erfaring vil jeg naturligvis tage med videre til Strøier Agro, fortæller den unge maskinhandler, som fortæller, at Holmer-maskinen vil blive i Danmark en rum tid endnu, så man forhåbentligt kan nå at få monteret en græsmarknedfælder på maskinen, og komme ud efter 1. slæt græs for at vise sit værd.

rich-media-6
Læssetårnet er blandt andet noget af det, som ændres til kommende sæson hos Holmer. Foto: Morten Damsgaard.