Automatisk oplæsning:

Amazone med 15 procent vækst i Corona-år

00:00
Hastighed: ???x
00:00

For regnskabsåret 2020 overgik Amazone Group en salgsomsætning på 500 millioner euro, hvilket er en stigning på 15 procent sammenlignet med året forinden.

Det familiedrevne selskab nåede en samlet omsætning for 2020 på 537 millioner euro svarende til 4 milliarder danske kroner. Det er en stigning i 15 procent sammenlignet med 2019, hvor omsætningen lå p 467 millioner euro.

Det er samtidigt den højeste omsætning i Amazones 138-årige historie. På trods af begrænsningerne i coronaviruspandemien formåede virksomheden at øge sit salg betydeligt:

- Dette er et fremragende resultat og en stor succes for hele Amazone-gruppen og vores partnere, fortæller Christian Dreyer og Dr. Justus Dreyer, som er indehaver af Amazone Group.

- I løbet af det sidste regnskabsår har hele holdet gjort sit absolut bedste for at opretholde normal drift i hele coronaviruspandemien. Takket være det stærke engagement og disciplin fra alle vores medarbejdere og sammen med vores salgspartnere var vi i stand til at forhindre forsinkelser i produktionen og opfylde alle vores ordrer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Især selskabets internationale positionering spillede en rolle i opnåelsen af dette positive resultat, hvor eksportandel er på over 80 procent. Amazone meddeler, at salget af landbrugsmaskiner var særlig vellykket i Tyskland, Belgien, Rusland, Østrig samt Danmark.

Antallet af medarbejdere forblev stabilt i løbet af året og udgør i øjeblikket 1.900 medarbejdere over hele verden.

På trods af de udfordrende forhold i coronaviruspandemien i løbet af det sidste år lykkedes det Amazone at gennemføre forskellige investeringsprojekter som planlagt. For eksempel åbnede det nye reservedelscenter med navnet Global Parts Center, hvor centeretes øgede lagringskapacitet og logistikkoncept har resulteret i betydeligt kortere leveringstider, og ifølge Amazone sikrer optimal service for hele verden. For at udvide sine internationale salgsaktiviteter åbnede Amazone et nyt datterselskab i Ukraine. Den nye placering i Kiev.

I alt var virksomhedens investeringer i anlægsaktiver i 2020 i et to cifret million beløb. Mere end seks procent af omsætningen blev investeret i forskning og udvikling. I år er der planlagt en større udvidelse af ved den nuværende sprøjteproduktion i Bramsche. Det store maskinproduktionsanlæg ud for A1-motorvejen der udvides med yderlig 8.000 kvadratmeter produktionsareal.

- Desværre, på grund af corona-pandemien, er mange landbrugsmesser, som giver os vigtige kontaktpunkter for præsentationen af vores innovationer, annulleret, fortæller Dreyers.

- Vi forsøger at kompensere for dette med vores stærke, omfattende salgsteam og forhandlernetværk. For at understøtte dette udvider vi den digitale kommunikationskanal yderligere. En hjemmeside, der blev redesignet sidste år, giver brugervenlig struktureret information og kontaktmuligheder. Derudover tilbyder en 360 graders rundtur en virtuel indsigt i den aktuelle serie af vores landbrugs- og kommunale teknologi. Brugen af forskellige digitale serviceværktøjer har etableret sig meget godt i samarbejde med vores specialforhandlere. "