Lyt til artiklen:

Case IH med initiativ til at undgå GPS tyveri

00:00
Hastighed: ???x
02:40

Flere hundrede GPS-anlæg er gennem de seneste år blevet stjålet fra maskinstationer og landbrug i Danmark. Politiet vurderer, at tyvekosterne med stor sandsynlighed er fragtet til Østeuropa. Et komplet GPS-anlæg koster nemt over 100.000 kroner, og derfor løber tyverierne samlet op i flere millioner kroner og har ramt branchen hårdt.

Det har fået både politi og maskinstationernes brancheorganisation til at komme med en direkte opfordring til ejerne om at sikre sig mod tyvene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi opfordrer vores medlemmer til at tyverisikre, så de er rustet til sæsonen, hvor der er risiko for en ny bølge af tyverier, siger chefkonsulent Kasper Kjær Jensen fra Danske Maskinstationer og Entreprenører.

- Og det er ikke nok med kameraovervågning. Vi har set flere tilfælde af, at tyvene har undgået kameraerne, så vi opfordrer også medlemmerne til at mærke udstyret og bruge GPS-sporing, så udstyret kan findes igen, siger han.

Hos Case IH, har kunderne også være ramt hårdt af denne bølge af tyverier.

Derfor tog Case IH i Danmark kontakt til GSGroup, for at se om deres produkt kunne bruges på det udstyr som sidder på Case IH-maskinerne.

I efteråret 2020, blev systemet testet og monteret på forskellige produkter, og nu har man i fællesskab fundet en løsning, som er klar til de danske kunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sporing hele tiden

- Vi håber at vi med dette initiativ, kan sikre at det bliver mindre attraktivt, at gå efter Case IH GPS-udstyr i fremtiden, fortæller GPS/RTK specialist, Lars Grønlund, fra Case IH.

Med GPS-sikring kan udstyret spores, både før og efter tyvene krydser grænsen.

- Med GPS-sikring er der mulighed for at spore og genfinde udstyret, før det når ud af landet. GSGroup har i dialog med Syd- og Sønderjyllands Politi og Danske Maskinstationer og Entreprenører udviklet et særligt GPS-produkt, der gør det muligt at spore og genfinde udstyret både før og efter, det krydser grænsen, fortæller Sune Andersen fra GSGroup, der udvikler sporingsudstyr til blandt andet biler og både.

- GSGroup har et stærkt netværk af lokale, professionelle søgehold, der samarbejder tæt med de enkelte af landes politienheder, og derfor er vores muligheder for genfinding rigtig god, siger Sune Andersen

GSGroup har hovedkontor i Norge og 15 kontorer i ni lande, herunder i Østeuropa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ligesom de organiserede kriminelle opererer vi også på tværs af landegrænser. Ofte bliver materiellet solgt i ét land, transporteret gennem et andet og solgt i et tredje. Derfor har vi et netværk af partnere, vi samarbejder med over hele Europa, fortæller Sune Andersen.