Automatisk oplæsning:

Hardi vender driftsresultat med salg af bygninger - skal effektivisere i 2021

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Gennem et salg af bygninger i Spanien ender Hardi International med et plus på driftsresultatet på 44 millioner kroner.

Hardi International A/S har netop offentliggjort regnskabet for 2020. Og sidste år har været præget af fremgang for sprøjteproducenten.

I ledelsesberetningen lyder det, at "ordrebogen var mindre, end den var året før", men som året skred frem endte man med et højere salg end i 2019. Det kan ses i regnskabet.

Omsætningen i 2020 steg til lidt over 444 millioner kroner, mod 426 millioner året før. Sammenholdt med driftsomkostninger og andre udgifter giver det et driftsresultat på 44 millioner kroner før skat og afskrivninger. Igen en væsentlig forbedring, da man på driften tabte 17 millioner kroner i 2019.

Det hører med til historien, at Hardi International har solgt en bygning i Danmark, som man i stedet lejer sig ind på. Det indbragte i omegnen af 51 millioner kroner, hvilket betyder, at driftsresultatet uden salget lå på minus syv millioner kroner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Exel Industries, der ejer Hardi International A/S, har desuden siden 2019 indført en række omstruktureringer, der også koster på bundlinjen.

Effektivisering i vente

Selvom driftsresultatet på grund af bygningssalget er i plus, er direktør Jens Kristensen ikke tilfreds med den nuværende situation.

- Vi er selvfølgelig ikke tilfredse med, at vi ikke tjener penge på driften i 2020. Men vi følger vores plan, der blev lagt for over et år siden, siger Jens Kristensen.

Han henviser til de omstruktureringer, som Exel Industries i 2019 satte i værk. Det har kostet lidt over fire millioner kroner for det danske datterselskab i 2020 og 80 millioner kroner i 2019.

- når vi kigger fremad, handler det om at få optimeret vores produktion. Nu har vi skabt grundlaget, og så skal forretningsgangene og vores interne opgaveprioritering optimeres, forklarer direktøren.

Jens Kristensen forventer, at der ligger store besparelser i den proces. Derfor forventer han, at Hardi International med tiden igen vil tjene på driften. Men det kommer til at afhænge af virksomhedens salg.

- Vi er meget optimistiske, for vores ordreindgang ser fin ud, så der er et godt miljø for vores slutkunder. Ordrebogen er støt stigende. Vi har konverteret 50 vikarstillinger til faste stillinger, så vi ser på fremtiden med optimisme. Udfordringen er omvendt at kunne eksekvere på ordrerne, men det er et positivt problem, konstaterer han.