Mens New Holland melder om produktionsklar Methan-traktoren, arbejder man også på elektrisk drift på mindre enheder.

Tilbage i 2009 vidste New Holland den første traktor med alternativ brændstof i T6-serien. Traktoren kørte dengang på hydrogen, og i 2013 fulgte den første New Holland-traktor med methan som prototype.

På Agritechnica 2019 viste New Holland den første produktionsklar enhed, og nu fortæller New Holland, at man i første halvdel af 2021 vil leverer produktionsenheder til udvalgte kunder i Tyskland, Frankrig, Italien, Storbritannien og Benelux - alle kernemarkeder for T6-traktoren, hvor biogasproduktionen er langt fremme, ifølge New Holland.

New Holland fortæller desuden, at den metandrevne traktor vil blive en del af New Hollands sortiment i slutningen af året og vil blive tilgængelig for alle kunder i Europa og andre markeder verden over. Den udvikling vil yderligere konsolidere New Hollands ubestridte, konkurrencemæssige forspring, hvad angår alternative fremdriftsløsninger

rich-media-1
På Agritechnia 2019 præsenterede New Hollan methan-traktoren, som en produktionsklar enhed. Arkivfoto: Morten Damsgaard.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Elektriske løsninger

I et partnerskab med den italienske redskabsproduktion Nobili har New Holland udviklet et koncept til elektrificeringen af redskaber til vingårde og frugtplantager.

Det sker ved, at en New Hollands T4.110V bliver udstyret med en ekstern e-Source-generator. Generatoren, der drives af traktorens PTO, er branchens første og den eneste energikilde, der driver den nye e-Sprayer og e-Mulcher.

rich-media-2
Her ses New Hollands T4.110V med Nobili e-Sprayer. Foto: New Holland.