Lyt til artiklen:

Nyt udstyr på Ventor kartoffeloptager

00:00
Hastighed: ???x
03:06

VENTOR 4150 kan nu som ekstraudstyr, udstyres med HT 400 aftopper, som er særligt velegnet til ekstremt store mængder lange, hårde kartoffeltoppe. Ud over en markant forøgelse af kapaciteten reducerer aftopning af kartoflerne før optagerprocessen risikoen for tab på rensebåndet.

Det skriver Grimme i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se også her en artikel om Grimme Ventor 4150.

Kartoffeltoppene spredes bredt på det allerede ryddede område ved hjælp af en tværtransportør og en integreret spreder. Automatisk dybdekontrol overvåges via glidere på kartoffelrækkerne og kan let justeres fra førerterminalen i førerkabinen. Til vejtransport foldes HT 400 hydraulisk over optagerenheden.

rich-media-2
Aftopperslaglerne er formet efter kartoffeltoppene. Arkivfoto: Helge Plougmann Nielsen.

Optagerskær

Til brug på tunge jordarter kan der anvendes meget slidstærke plastikskær, hvilket hjælper med at reducere jordens vedhæftning og holder slid på et minimum.

rich-media-3
Optagerskær lavet af meget slidstærk plastik reducerer jordopbygning under svære, klæbrige forhold. Pressefoto: Grimme.

Yderligere stenbeskyttelse

Ud over de velkendte springbolte på optagerbladene og optagerstellet kan optagerarmene nu også beskyttes mod overbelastning ved hjælp af en springbolt. Armene kan forskydes i tre huller.

rich-media-4
Stenbeskyttelsen forhindrer skader på optagerrammen. Armen kan varieres via tre huller. Pressefoto: Grimme

Speedtronic-web

Ekstraudstyret "Speedtronic-Web" justerer automatisk hastighederne på de vigtigste bånd, inklusive rensebåndet, i forhold til kartoffeloptagerens kørselshastighed. Systemet er især kendetegnet ved en forøgelse af komfort for føreren og maksimal beskyttelse af afgrøder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-6
Speedtronic-Web giver automatisk hastighedskontrol af de vigtigste bånd afhængigt af kørehastigheden. Pressefoto: Grimme.

Automatisk rengøring

Funktionen kaldet "Turbo Clean" letter rengøringen af ​​visse bånd og separatorer. Drevene på båndene og separatorerne køres trin for trin med maksimal hastighed, så der opnås selvrensning. Turbo Clean kan aktiveres manuelt ved tryk på en knap eller automatisk i slutningen af ​​marken.

rich-media-7
Med Turbo-Clean systemet, køres bånd og seperatorer med maksimal hastighed for at rengøre. Pressefoto: Grimme.

Selvkørende kartoffeloptager på fløjlspoter

Ventor 4150 kan valgfrit udstyres med store dæk "MICHELIN Cerexbib 2", der har dimensionen VF 900/60 R38. Takket være Michelin UltraFlex-teknologien kan disse dæk køres ved lave dæktryk, hvilket markant sænker marktrykket for optimal jordbeskyttelse og driftssikkerhed.

rich-media-8
Formindsket marktryk takket være de nye Michelin Cerexbib 2 dæk. Pressefoto: Grimme.

Hurtig aflæsning

Drevet til aflæsningstransportøren er blevet revideret på en sådan måde, at aflæsningstiden for 15 ton tanken kunne reduceres fra 90 til kun 60 sekunder.

Kortlægning af afgrødens bruttovægt

For digital dokumentation af høstudbytte kan Ventor 4150 udstyres med et integreret system til udbyttekortlægning. Baseret på disse data kan der oprettes et udbyttekort, der visualiserer zoner med højt og lavt udbytte. Ved hjælp af et Farm Management Information System (FMIS) kan et tildelingskort af diverse gødning, pesticider eller frø udledes fra dette udbyttekort. Alle målte værdier kan gemmes i ISO-XML-format og transmitteres ved hjælp af et USB-stik eller den producentuafhængige dataudvekslingsplatform "agrirouter".

rich-media-9
Høstudbyttet vises direkte på førerens terminal. Pressefoto: Grimme.