Automatisk oplæsning:

Nyt monterings-sæt sikrer samme sikkerhed i traktoren, som den selvkørende sprøjte

00:00
Hastighed: ???x
00:00

John Deere har netop præsenteret et CAT4 filtringssystem til producentens 6R-traktorer, hvor man opnår samme kabine-sikkerhed, som på en selvkørende sprøjte.

Indtil nu har det kun været muligt at opnå en CAT 4 sikkert kabine til sprøjte-arbejdet i en selvkørende sprøjte. Min John Deere gør det nu også muligt at opnå samme høje filteringskrav til producentens 6R-serier.

- Det kan monteres på 6R-modeller helt nede fra 6150R op til topmodellen i form af 6250R, fortæller Martin Hjort Kongsgaard, med-indehaver af Herborg Maskinforretning, som er en del af Semler Agro og har John Deere salget i det vestjyske.

- Det unikke ved det system her er, at det er let af afmontere, når det ikke bruges. Der er også tale om et mindre ingeteret design, men det er simpelthen fordi det skal være let at koble til og fra, fortæller han.

Eftermonteringen foregår ved, at der sættes en holder på traktorens bagskærm, hvor filteringsystemet kan monteres på. Det kobles herefter op på traktorens integreret luftsystem, og Martin fortæller, at det også styres integreret sammen med resten af luftsystemet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er en fuld integreret løsning, som dog kan af- og påmonteres efter behov.

Han påpeger, at denne løsning er over kul-filter-niveauet, som alle traktorer til sprøjte-optager i dag benytter.

rich-media-1
Sådan ser løsningen ud, monteret på en 6R-traktor. Foto: John Deere.

Filtrere luften igennem tre stadier

Martin Hjort Kongsgaard nævner blandt andet, at luften bliver filteret igennem tre forskellige stadier, som er kombineret i et 3-i-1 filterløsning, hvor der filteres for luft, aerosoler og dampe.

- Systemet erstatter behovet for ekstra personlig beskyttelse af føreren under kørsel, også er denne løsning den eneste, som er certificeret mod beskyttelse af dampforurening.

Martin påpeger, at løsningen har en kapacitet på mere end 30 kubikmeter luft i timen og filtre mere end 98 procent af aerosolerne fra.

- Desuden sikres et overtryk i kabinen på mindst 20 pascal.