Automatisk oplæsning:

Yderligere sikkerhed på Liebherr

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Mellemstore og store maskiner udstyres fremover med bremseassistent og risikokort.

Ulykker med hjullæssere sker oftest, når maskinføreren bakker efter at have læsset. Det kan ikke mindst gå galt, hvis der befinder sig personer, køretøjer, stolper eller andet i området bag læssemaskinen. Nu reducerer Liebherr risikoen for, at noget går galt med indbygning af to ekstra sikkerhedsfunktioner. Nemlig bremseassistent og et såkaldt risikokort, skriver JMM Group i en pressemeddelse.

Begge spiller sammen med det avancerede personovervågningssystem, der allerede er en mulighed til serien af XPower hjullæssere fra L 526 til L 585.

Bremseassistent

I samme øjeblik, systemet opdager en fare, bremser den nye bremseassistentfunktion straks hjullæsseren helt ned til stilstand. Bremsningen starter øjeblikkelig uden forsinkelse på grund af maskinførerens reaktionstid. Det reducerer opbremsningslængden og dermed også hyppigheden og sværhedsgraden af ulykker.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Risikokort

Den anden nyhed til aktiv personovervågning bag maskinen er risikokortet, der opsamler informationer om, hvor der er risiko for, at det kan gå galt. Hver gang, hjælpesystemet opdager en fare, og der udsendes et advarselssignal, sender systemet et GPS-signal til LIDAT, som er Liebherrs interne overførsels- og lokaliseringssystem.

På basis af signalet og for hver fører af en maskine med aktiv persongenkendelse kan Liebherr lave et Google-kort i LIDAT, som viser GPS-punkterne. Totalt får man risikokortet, der viser risikozoner og potentielt farlige steder på arbejdsstedet.

- Det giver for eksempel mulighed for, at maskinføreren kan omdirigere ved gangstier, afskære områder og ændre farlige arbejdssekvenser. Formanden eller driftschefen kan bruge kortet til at uddanne medarbejdere og gøre dem opmærksomme på risikable situationer, forklarer salgschef Michael Jørgensen hos Johs. Møllers Maskiner A/S, som er dansk Liebherr-importør og -forhandler.

rich-media-1
Når der er fare på færde, sendes et GPS-signal til Liebherrs LIDAT-system, og dermed kan der via Google laves et risikokort, der viser risikozoner og potentielt farlige steder på byggepladsen. Pressefoto: JMM Group.