Automatisk oplæsning:

Studie viser: Varmt vejr påvirker ikke ensilageblokkes kvalitet

00:00
Hastighed: ???x
00:00

På vegne af Lely har universitetet i Milano lavet en undersøgelse af foderkvalitet og opvarmning af blokke af majsensilage i et foderkøkken. De dage, hvor undersøgelsen blev gennemført, lå temperaturen på over 30 grader.

Temperaturen i majsblokkene steg imidlertid kun med to grader. Undersøgelsen blev gennemført på tre gårde i Italien, der bruger Lelys Vector-fodersystem. Blokkene blevs kåret fra ensilagen med en blokskærer og anbragt i foderkøkkenet. Dernæst blev tre blokke i hvert køkkenforsynet med temperaturfølere. Temperatur- og fugtighedsfølere blev ligeledes installeret i og udenforfoderkøkkenerne, hvilket gav et klart billede af udendørstemperaturens indflydelse på majsblokkenes opvarmning, skriver Lely i en pressemeddelelse.

For at få en videnskabelig vurdering af foderets kvalitet blev prøver fra ensilageblokkene målt af et uafhængigt laboratorium på grundlag af Fliegs score. Efter både tre og syv dage blev nye prøver taget ogkvalitetsvurderet.

Temperaturen i majsblokkene steg kun med to grader på tre dage, selvom udendørstemperaturen i gennemsnit lå over 30 grader.

Fliegs score viste ingen ændringer - selv ikke efter syv dage. Det betyder, at godt komprimeret og ensileret grovfoder kan opbevares i blokke i foderkøkkenet i flere dage, uden at kvaliteten forringes -selv i varmt vejr, skriver Lely.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce