Lyt til artiklen:

Innovative forbedringer på kartoffellæggere

00:00
Hastighed: ???x
02:15

Grimme anvender et nyt enkelt-rækket styringssystem som basis for sektionskontrol på kop-kartoffellæggerne type GL 420 og GL 430. Denne nye udvikling er et omkostningseffektivt alternativ til det almindelige hydrauliske enkeltrækkedrev.

Det fælles drev til fire rækker, drives af blot én hydraulisk motor. Elektromagnetiske koblinger er monteret til hvert enkelt række, så rækkerne kan tændes og slukkes hurtigt og bekvemt fra terminalen. Som en mulighed kan rækkerne automatisk tændes og slukkes ved hjælp af sektionskontrol, afhængigt af GPS-positionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Til hver enkelt række sidder nu en elektromagnet, i stedet for tidligere hydraulikmotor. Pressefoto: Grimme.

Beskyttelse mod jorderosion

Til sæson 2021 kan Grimme GB 430, den fire-rækkede bælte-kartoffellægger, udstyres med dæmning-systemet TerraProtect PRO (patentanmeldt) til erosionskontrol i kartoffeldyrkning.

Systemet TerraProtect består af en løsnetand med integreret stenbeskyttelse og en efterfølgende lille dæmningsformer. Den løsnende tænde løsner undergrunden og øger jordens vandabsorberingsevne. Dæmningsformeren, tilpasset ryggenes kontur, genererer tværgående dæmninger til vandlagring. Dermed forhindres, at værdifuld jord skylles ud under kraftig regn. Dette beskytter den produktive jord og sikrer en jævn vandforsyning til afgrøden.

TerraProtect PRO arbejder sammen med en intelligent betjening til komfortabel betjening fra traktorens førerhus. Den maksimale beskyttelse mod jorderosion opnås ved en jævn afstand mellem dæmningerne, så en lige stor mængde vand kan lagres overalt. Dette muliggøres af et automatisk styresystem, der tilpasser frekvensen af ​​dæmninger til variable kørehastigheder.

rich-media-3
TerraProtect PRO sørger for at løsne jorden imellem kammene, og skabe små dæmninger for at kolde på vandet. Pressefoto: Grimme.

Lettere til- og frakobling

For nem og praktisk til- og frakobling af maskinen, er alle de bugserede GL 430 kartoffellæggere nu udstyret med en hydraulisk støttefod som standard. Samtidig får GL 430 et nyt slangeskab til hydraulik- og lufttilslutning. Desuden er slangeføring blevet optimeret til forenklet forbindelse med traktoren.

rich-media-4
Letter til- og frakobling er sikret med hydraulisk støttefod og nyt slange arrangement. Pressefoto: Grimme.