Det tog næsten otte år for Tinghøj Motorsave A/S at få godkendt Timo Maxi Carrier af færdselsstyrelsen.

At det skulle tage næsten otte år at få den godkendt, havde indehaver af Tinghøj Motorsave, Tommy Jessen, dog ikke forestillet sig, dengang han så den for første gang i Tjekkiet, hvor den også fremstilles. Det, han så i den, var muligheder. For med en el-knallert med et stort lad, er det muligt at komme rundt alle steder og tilmed også indendørs, da en elmotor jo ikke efterlader et spor af farlige udstødningsgasser efter sig, skriver Tinghøj Motorsave i en pressemeddelse.

- Da jeg så den første gang, kunne jeg ikke lade være med et tænke på dens mange anvendelsesmuligheder. Med en lasteevne på helt op til 400 kilogram og en hastighed på lige omkring 30 km/t. kan den jo gøre meget gavn og flytte en masse på kort tid. Her tænker jeg på anvendelsesmuligheder inden for brancher som landbrug, gartneri, planteskoler og fiskeopdræt, og den vil også være anvendelig på sygehuse til portøropgaver som transport af vasketøj og meget andet. I zoologiske haver til udbringning og distribution af foder, til pedeller på skoler eller til ejendomsfunktionærer i boligselskaber. Ja, potentialet er stort, siger Tommy Jessen.

I alt må Timo Maxi Carrier laste 400 kg, og det svarer nogenlunde til en "big balle". Ladets sider kan lukkes ned, og det er manuelt tipbart med betjening fra førersædet. Som det også er gældende for almindelige knallerter, er også Timo Maxi Carrier kun beregnet til én person, selvom sædet er bredt nok til to. Der er to gear - lav og høj, og udover fod,- og forbremsen er den også forsynet med en parkeringsbremse.

Et fuldt opladet batteri gør Timo Maxi Carrier i stand til at tilbagelægge 40 kilometer ved fuld belastning. Umiddelbart lyder det måske ikke af så meget, men omsætter man det til dagligt brug, svarer det faktisk til, at den kan køre en hel dag. Men skulle der alligevel være behov for mere, kan der tilkøbes en ekstra batteripakke, som bringer rækkevidden op på 80 kilometer på én opladning. Motoren har en effekt på 650 watt, og opererer ved en spænding på 48 volt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce