Kverneland introducerer nu mulighed for at udskifte den traditionelle pakkervalse med en nyudviklet tredobbelt fingerharve. Fingerharven er udviklet med særligt fokus på fritlægning af ukrudtsrødderne ved harvning.

Specielt økologisk dyrkning samt reguleringer på pesticid området øger efterspørgslen for mekanisk ukrudtsbekæmpelse, som et alternative til herbicider. Kvernelands harveprogram kan nu tilbydes med den tredobbelte fingerharve som afslutning på bearbejdningen, skriver Kverneland i en pressemeddelse.

Kverneland introducerer Kverneland Enduro Pro og Turbo, som Ny mulighed for mekanisk ukrudtsbekæmpelse.

Stubbearbejdningen lige efter høst er den første ukrudtsbekæmpelse. Den første overkørsel i en øverlig dybde skaber fremspiringen af spildfrøene, mens anden overkørsel nedmuldrer den genspirede plante.

- Ved at bruge vingeskær med fuld gennemskæring i en øverlig dybde sikres overskæring af rødderne. Den efterfølgende tredobbelte fingerharver trækker ukrudtet ud af jorden, så rødderne kan udtørre på jordoverfladen, forklarer Guillaume Hulin, Managing Director for Kverneland Group Les Landes.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Denne teknik er velegnet til alle typer ukrudt, hvor rodnettet kan have en tendens til at overleve, hvis de genpakkes med en pakkervalse i stedet for fingerharven, fortsætter han.