Birkegaarden i Vesthimmerland har fra lørdag til søndag mistede to terminler fra Case IH-traktorer - tyvene løb ikke med antennerne, da de allerede var afmonteret.

Det var et træls syn der mødte Kristian Larsen fra Birkegaarden i Vesthimmerland, da han til frokost-tid, søndag den 29. november skulle spænde sprøjten på én af bedriftens to Case IH Puma-traktorer.

Der havde været besøg i løbet af natten, hvor AFS 700-terminalen forenden af højre armlæn i begge af bedriftens Puma-traktorer var blevet stjålet.

- Stikkene og skruerne var lige så fint pillede af, så tyvene har såmænd ikke ødelagt noget på traktorerne, fortæller Kristian Larsen, som kan fortælle, at GPS-antennerne ikke var blevet stjålet i løbet af natten.

- Dem begyndte vi at afmonterer i sommer, da GPS-tyverierne kørte på sit højeste, og det er vi blevet ved med lige siden, hvilket vi er rigtig glade for i dag, nu hvor vi desværre skulle have besøg af tyve.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Kristian Larsen er virkelig træt af situationen, og mener ikke det kan være rigtigt, at man også skal til at afmonterer terminalerne fra Case IH-traktorerne:

.- Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at vi skal til at afmontere en del af traktorens integeret udstyr, for at undgå tyveri, fortæller han til Maskinbladet søndag aften.

Tyveriet er formodentlig sket mellem klokken 23 lørdag aften den 28. november og klokken 4 søndag morgen den 29. november, hvor der har været aktivitet på Birkegaarden.

- Men vi ved det ikke, for vi har jo været i stalden, og ikke lige kigget i maskinhuset, så præcist hvornår tyvene har slået til er vi usikker på, men det er da noget frækt, hvis de har stjålet udstyret, mens vi har været på bedriften, påpeger Kristian Larsen.

rich-media-1
Sådan så det ud, da Birkegaarden i Vesthimmerland søndag opdagede de manglende termianler i bedriftens to Case IH Puma-traktorer. Foto: Kristian Larsen.