Pöttinger har nu fået de første erfaringer fra marken med Flowtast-slæbeskoen, som er statter rivehjul under rotorerne.

Flowtast hedder den nye slæbesko- undervogn fra østriske Pöttinger, som i efteråret 2019 præsenterede nyheden på Agritechnica.

Slæbeskoen kan erstatte de traditionelle hjul under rotoren, og tilbydes som ekstra-udstyr til den kommende sæson på Pöttinger TOP 842 C, som er en to-rotors rive med arbejdsbredde fra 7,7 til 8,4 meter.

Hårdplast materiale

Flowtast består af slidbestandig plast, og slæbeskoen følger jorden i hele rotorens arbejdsbredde. Plastikken er af en hel speciel slidstyrke med navnet PE 1000. Pöttinger fortæller, at der er tale om et syntetiske materiale med en enorm modstandsdygtighed over for slid. Hver slæbesko består af fem udskiftelige 15 millimeter tykke plader.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En hydraulikcylinder letter vægten af ​​TOP 842 C rotorenheden, og Pöttinger fortæller at det drejer sig om cirka 200 kg, hvilket er med til at lade slæbeskoen "glide" hen over overfladen.

Pöttinger fremhæver, at man med Flowtast kan øge fremkørselshastigheden med 10 procent, da der vil være lavere vibration og dermed mere jævn kørsel.

Pöttinger har i efterhånden fem år kørt med Multitast-næsehjulet, som er et ekstra hjul under rotoren, som er monteret som et støttehjul foran rotoren, og på den måde sikre, at rivefingerne ikke går i jorden som det første, ved eksempelvis stigende terræn. Sammen med Flowtast er det også muligt at montere Multitast-næsehjulet på den østriske rive.

rich-media-1
Pöttinger har kørt test med Flowtast i 2020, og er nu klar til salg. Foto: Pöttinger.

Pöttingers egne tests har vist, at Multitast-systemet kan nedbringe mængden af jord i det sammenrevne græs med godt 200 kilo per hektar. Det resultat bliver bekræftet af en tysk DLG-test af Pöttingers Top 762 C-rive monteret med Multitast-næsehjulet. Her fandt man cirka 25 procent mindre råaskeforurening i grovfoderet, hvilket netop svarer til, at mængden af jord i græsset reduceres med 207 kilo jord per hektar.

rich-media-2
Flowtast i aktion. Foto: Pöttinger.