JCB Fastrac 4000-serien bliver nu endnu bedre til at blive i GPS-sporet.

Køber man en autostyringsklar JCB Fastrac i 4000-serien, der er Stage V eller nyere, er der nu mulighed for at GPS'en kan kontrollere styring af bagakselen, uafhængigt af forakselen.

Flere GPS-producenter tilbyder i forvejen det ekstraudstyr der kaldes redskabsstyring. Det fungerer ved at redskabet skal have en mulighed for at korrigere sin retning, for eksempel ved at dreje trækstangen, eller et styrbart landhjul. Så monterer man en GPS-modtager på redskabet, og GPS-systemet kan nu styre redskabet ind på GPS-linjen, uafhængigt at traktoren foran.

Det er dette GPS-system, som JCB nu lancerer på Fastrac'en, og lader systemet styre bagakselen, der i forvejen er forberedt til at styre.
Når bagenden skrider eller på anden måde kommer uden for GPS-linjen, drejer den på baghjulene og får sig derved rettet ind på sporet igen.

Systemet har især god gavn ved dyrkning af rækkeafgrøder, hvor det ikke er præcist nok at det kun er forhjulene der skal sørge for at holde sig på GPS-linjen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det har kan også have stor effekt i kuperet terræn, hvor traktor og redskab kan have tendens til at skride. Her vil baghjulene forsøge at holde bagende og redskabet inde på GPS-linjen.

JCB Fastrac 4000-serien bruger også den styrbare bagaksel til andet end GPS. Den kan for eksempel køre dogwalk i skåret, så den fordeler marktrykket over et større areal. I forageret benytter den sig af firehjulsstyring, der giver en lille venderadius.

Brøns maskinforretning, der er den danske importør af JCB, vil have tre JCB Fastrac traktorer klar til demokørsel i foråret.