Krone Premos halmpille-presseren begynder sin Danmarks turné på Fyn, og vil være i Danmark de næste par uger.

Krone Premos, som tilbage i 2015 blev præsenteret på Agritechnica og vandt den eftertragtede guldmedalje, blev for første gang vist i Danmark tilbage i 2017 i forbindelse med en demonstration af halmpressere fra den danske Krone importør, Brøns Group.

Siden har der været meget stille omkring Krone Premos 5000 pillepresseren - indtil nu, hvor den er tilbage på en demo-turne.

- Vi begynder på Fyn, men den vil også komme til Sjælland og Jylland i løbet af de næste par uger, fortæller Anders Brandi Simonsen, sælger hos den danske Krone importør, Brøns Group.

rich-media-1
Halmpillerne er 16 millmeter i diameter. Foto: Anders Brandi Simonsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I forhold til den tidligere Premos, som vi viste i Danmark, så er pickuppen på denne presser afmonteret, og i stedet sidder der et fødebord på pillepresseren, som føder halmballerne til pillepresseren. Kapaciteten ligger cirka på tre ton piller i timen, fortæller Anders Brandi Simonsen.

Stor interesse

Anders Brandi Simonsen fortæller, at der er stor interesse i halmpillepresseren, og påpeger, at målgruppen kan deles op i fire forskellige grupper:

- Der er de nysgerrige, som gerne vil se, hvad det er for noget nyt teknik Krone her viser. Så er der biogas-sektoren, som blandt andet kan se fordele i den varmeudvikling, som der kommer ved pillefremstillingen. Så er der dem der kan se fordelene ved at lave størrelse af pillerne, og endelig er der den målgruppe, som kan se perspektiverne til industri især i form af eksport.

Han fortæller desuden, at pillepresseren ikke blot kan presser halm fra korn, men også frøgræs samt lucerner.

Tilbage i 2017 var Maskinbladet med i marken, da Krone Premos var i aktion i halmskår ved Odder Maskinstation. Se eller gense filmen af presseren i aktion HER

rich-media-2
På presseren som netop nu er i Danmark, er der blandt andet en garnopriver, så man er fri for manuelt at fjerne ballegarnet fra bigballerne. Foto: Anders Brandi Simonsen.