DeWulf er klar med en nyudviklet treakslet selvkørende fire rækket kartoffeloptager - som dansk produktchef mener er spændende for det danske marked.

- Der er tale om en rigtig spændende kartoffeloptager her, fortæller Søren Trads Møller, som er den danske produktchef for DeWulf hos den danske importør Yding Smedie & Maskiner, om den nyudviklet selvkørende kartoffeloptager, som DeWulf netop har præsenteret.

Enduro er navnet på optageren, som har tre aksler, og i modsætningen til den firerækket selvkørende Kwatro, så har Enduro hju under hele maskinen og ikke bælter.

- Der er jo plusser og minusser for hjul eller bælter, men der er virkelig en interesse for de store maskiner her på hjul fremfor bælter, og derfor er det glædeligt, at vi kan præsenterer Enduro-maskinen, som ikke bare har fået monteret hjul fremfor bælter - der er tale om en helt anden opbygning, påpeger Søren Trads Møller.

rich-media-1
Der er tale om nyheder i kabinen på Enduro med blandt andet ny touch-terminal samt kørehåndtag. Foto: DeWulf.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ingen indsnævringer

Foruden en helt ny kabine med en ny touch-terminal og et nyt kørehåndtag, så fremhæver Søren de to toptrækvalser på maskinen.

.- Desuden har den det største bundkæde-areal på markedet for selvkørende maskiner, og så er der ingen indsnævringer - der er samme bredde på alle jordkæder.

Søren Trads Møller påpeger, at det betyder, at der ikke ligger jord oven på jord på grund af indsnævringer mellem kædeskiftene, og det i hvert fald giver 15 procent mere kapacitet.

- Og det giver endnu mere i tung og træls jord, som man godt kan risikere sidst på sæsonen, fortæller han.