Kameraer der kan kende forskel på mennesker og dyr, vinder frem i maskinhuset. Alarmer kan tilpasses kundens ønsker.

Flere end 200 GPS-anlæg er siden foråret blevet stjålet fra især maskinstationer rundt om i landet. Til trods for at der ofte står for mange millioner kroner i maskinhusene, er der kun få steder der er kameraovervågning på.

Det er frustrerende og ubehageligt at opdage, at man har haft uindbudte gæster i løbet af natten. Og i mange tilfælde kan dine maskiner ikke tages i brug før der har været besøg af politi og mekaniker.

Der findes mange former for overvågning. Et af dem leverer Teknik Partner ApS i Give, der har mange års erfaring med overvågning i landbruget.

De bruger kameraer der kun reagerer på bevægelse fra mennesker. Det giver den fordel, at når man opdager at der har været tyveri, at man dermed ikke behøver at spole igennem flere timers film, man får kun den film hvor der har været bevægelse på. Kameraet registrerer ikke bevægelse fra for eksempel hunde og vildt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ønsker man at udbygge systemet yderligere, kan man tilkoble alarm så man kan reagerer på indbrud med det samme. Dertil kan lydsignal i form af sirene være med til at skræmme tyvene væk. Endvidere kan man bede alarmen om at tænde lys også, da det nok er de færreste tyve der vil arbejde i lys.

Når der registreres bevægelse på kameraet gives der besked til den eller de tilkoblede mobiltelefoner. Der kan man direkte på telefonen se, hvad det er der har aktiveret kameraet, og dermed se om det kunne være falsk alarm, fx en medarbejder der har glemt at slå alarmen fra.

Til- og frakobling af kameraet sker med pinkode på et tastatur i maskinhuset. Og skulle man være uheldig at aktivere kameraet, kan man hurtigt slå alarmen fra på tastaturet.

- Der er ikke tilkoblet en alarmcentral til systemet, og dermed kommer der ikke en vægter susende når alarmen lyder. I mange tilfælde vil der alligevel gå 30 min inden vægteren når frem, da de fleste landbrug ligger langt fra byen, fortæller Jesper Kiib Nielsen fra Teknik Partner.

- Det betyder dermed også, at der ikke er et abonnement på vores anlæg.

Alle komponenter i systemet forbindes med kabler, for at sikre en stabil og stærk kommunikation, og for at undgå at systemmet kan jammes. Der er backup på både strømmen og optagelserne så intet går tabt.