Automatisk oplæsning:

Fjedretandsharven bliver mere populær

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Köckerling oplever større og større opmærksomhed på fjedretandsharver, som tager lidt af markedet fra discharver - og som nu også tilbydes med hydraulisk dybderegulering.

Köckerlings program for fjedretandsharver, Allrounder, bliver mere og mere omfattende. Allrounder Classic er de liftophængte fjedretandsharver, mens Allrounder Profiline er de bugseret fjedretandsharver med fire bullet tandrækker. Allrounder Flatliner er derimod en seks bullet fjedretandsharve, som i modsætningen til de øvrige arbejder ganske øverligt i jorden.

- Allrounder Profiline kan benyttes fra øverligt til 12-15 centimeters dybde, og jeg oplever faktisk at vi sælger flere og flere af dem i Danmark. Jeg tror det skyldes, at de kan udgør det for en discharve, og faktisk måske være en smule mere anvendeligt, fortæller Mikael Nielsen, salgsansvarlig for Köckerling på det danske marked, som henviser til, at fjedretandsharven eksempelvis kan flytte mere jord end en discharve:

- Den kan derfor også bruges til at jævne marker i forbindelse med etablering af eksempelvis det falske såbed, forklarer han.

rich-media-1
Det hydrauliske stempel ved pakvalsen har mekanisk forbindelse til dybdehjulene forrest på rammen. Foto: Köckerling.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Mere komfortabel

Til sæson 2021 bliver Köckerling Profiline opdateret med hydraulisk dybderegulering fra kabinen på den seks og 7,5 meters udgave. Det er samme princip som på Köckerling Vector-serien, hvor hydrauliske cylindre styrer dybden på pakvalsen i bag, og som mekanisk er forbundet til dybdehjulene i fronten af harven.

rich-media-2
Rasmus Greve fra Ringe Maskinforretning har i efteråret 2020 kørt demo med en Köckerling Allrounder med hydraulisk dybderegulering, hvor han her viser stemplerne til dybdestyringen. Foto: Köckerling.

- Det hele kan dermed klares fra traktor-kabinen, fortæller Mikael Nielsen og påpeger, at Ringe Maskinforretning på Fyn i efteråret 2020 har kørt demonstration med en Köckerling Profiline med hydraulisk dybderegulering.