Den ny 200 serie byder på nyt førerhus, hvor betjeningskonceptet FendtOne introduceres som standardudstyr. Hermed banes også vejen til at benytte teknologi, som hidtil har været forbeholdt de større traktorserier hos Fendt.

Fendt præsenterede den ny 200-serie ved et online pressemøde tirsdag den 6.10 2020. Allerede i starten af september blev traktoren dog vist frem for inviterede journalister, heriblandt Maskinbladet, på Fendt Press Camp 2020.

En gennemgribende opdatering af 200-serien byder på mange nyheder og forbedringer, hvor specielt den ny kabine vejer tungt. Overordnet kan man på det ny design af motorhjelm og kabine nemt spore træk fra såvel 700 serien og sågar de ny 900 og 1000 serier.

Førerhuset er højere og giver mere plads til føreren. Loftsruden til brug ved frontlæsserarbejde er større, og ikke mindst er tværbjælken, som skiller forrude og loftrude fra hinanden, nu gjort smallere, hvorved der er skabt bedre udsyn til frontlæsserarbejde.

rich-media-1
FendtOne er standardudstyr i 200-serien, og således tilbydes nu armlæn med kørehåndtag og terminal. Foto: Simon Broch Hansen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Lillebror efterligner storebror

200-serien er Fendts mindste traktorserie, og finder vel primært sin anvendelse på mindre specialbrug og det er givet ikke en traktor man ser ret mange af i Danmark. Den udmærker sig ved særdeles god smidighed og lavt tyngdepunkt, og standardudstyret med Fendts Vario transmission er den en meget eftertragtet model i alpelandbruget i det sydlige Europa.

Betjeningskonceptet FendtOne lanceres nu som standard i 200-serien, og hermed følger traktoren i sporene på den ny 300- og 700-serie. I forhold til den nu afløste 200-serie fra 2009 er der tale om betydelig løft af betjeningskomforten i kabinen, og som detalje kan også nævnes udvendige betjeningsknapper til frontliften.

rich-media-2
Tværbjælken mellem forrude og loftrude er gjort smallere og giver forbedret udsyn ved arbejde med frontlæsser. Foto: Simon Broch Hansen.

Forskellige udstyrsmodeller

Som i de større traktorserier arbejder Fendt også i 200-serien med forskellige udstyrsvarianter, henholdsvis Vario Power, Vario Profi og Vario Profi+.

Vario Power udgaven byder med FendtOne på et 10" display foran rattet, som viser de mest basale traktorinformationer såsom hastighed, motoromdrejninger, dieselbeholdning og så videre. Desuden justeres ratstammen nu også via en fodpedal - nemt og komfortabelt.

Derudover er der et nydesignet armlæn med et multifunktionsgreb, som i Fendt terminologi oftest kaldes kørehåndtaget. Farvekodninger gør det lettere at overskue de forskellige knapper på hele armlænet såvel som selve kørehåndtaget, idet orange knapper henviser til motor og transmissionsfunktioner, mens blå henviser til lift og hydraulik. Hvide knapper er som noget nyt programbare og kan tildeles mange funktioner alt efter den enkelte chaufførs temperament og hvad redskab der anvendes i arbejdet.

I Vario Profi udgaven kan på armlænet tilvælges en 12" skærm, hvorpå al opsætning af traktoren foregår. FendtOne terminalen bygger på designet, som kendes fra en tablet, og fremfor en lagdelt opbygning med menuer, så navigeres der nu i stedet rundt i terminalen ved at swipe, og der kan kaldes en oversigt frem, hvor de enkelte områder fremtræder med et ikon, som mange kender det fra apps på vores tablets og smartphones. Der kan dog også bladres rundt mellem de forskellige knapper på touch displayet med en rulleknap på armlænet.

Vario Profi+ giver yderligere, som noget nyt, mulighed for at anvende Fendt Guide autostyring på 200-seriens traktorer, og der er blandt andet også god mulighed for styring og overvågning af ISOBUS redskaber.

rich-media-3
Nyt design på motorhjelm, og de små blå knapper ved venstre forlygte giver som noget nyt mulighed for udvendig betjening af frontliften. Foto: Simon Broch Hansen.

Ekstra power i topmodel

Fendts ny 200-serie består af fire modeller, Fendt 207, 208, 209, 210 og 211 Vario. Alle fem modeller er udstyret med en 3.3 liters, 3-cylindret AGCO Power motor, og lever op til Stage V emissionskravene. De overholdes ved at anvende både katalysator, partikelfilter samt tilsætning af ad-blue, mens man dog undgår recirkulering af udstødningsgassen.

Specielt for Fendt 211 Vario er det, at netop denne model benytter Fendt DynamicPerformance, hvilket giver motoren yderligere 10 hestekræfter, når motorsoftwaren måler et behov. Der er tale om et dynamisk system, som måler på flere parametre, herunder blandt andet PTO, hydraulikpumpe, generator, køler og andre komponenter, som hver især kalder på effekt fra motoren. Således er systemet også tilgængeligt ved stillestående arbejde.

Motoreffekten i 200-serien ligger fra 79 til maksimalt 124 hestekræfter, hvoraf de 124 hestekræfter i Fendt 211 Vario er tilgængelige via Fendt DynamicPerformance.

rich-media-4
Det nydesignede førerhus på 200-serien giver komforten et kæmpe løft, og betjeningen er nu strømlinet med de ny 300- og 700-serie. Samtidig er der også mulighed for at anvende Fendt Guide autostyring på Profi+ traktorerne. Foto: Fendt