Den svenske trailerproducent Metsjö lancerer nu en tipvogn med nye foldbare sider.

Med den nye vogn skaber Metsjö et alternativ, hvor du kan køre korn og let folde siderne ud, i marken for at derefter køre grovfoder. Med siderne foldet op har den nye vogn en kapacitet på 46 kubikmeter. Vognens samlede højde er under 4 meter på vejen.

De foldbare sider er 500 eller 800 millimeter høje og foldes ned, på indersiden af trailer ved hjælp af et håndtag. Forsmækken foldes også ned i indersiden af ​​kroppen. Overbygningen på bagsmækken kan afmonteres, men i de fleste tilfælde er dette ikke nødvendigt. Bunden i vognen er konisk for at gøre aflæsningen lettere. Bunden er lavet af højstyrkestål Brinell 450 (Hardox 450) med lang levetid og lav egenvægt.

rich-media-1
Siderne foldes op og ned ved hjælp af et håndtag, og kan foldes ind og ud på kort tid. Pressefoto.

- Med den nye højere tipvogn tilbyder vi en trailer med høj kapacitet, hvor det er let at øge kapaciteten yderligere i marken til at køre foder, siger Anders Ivarsson. Det bliver stadig vigtigere at køre store mængder på en sikker måde, og den forlængede høstperiode betyder, at der er et stort behov for let at skifte maskinens formål mellem forskellige afgrøder i marken, forklarer Anders Ivarsson, administrerende direktør hos Metsjö.